ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Εξαθλίωση του ΕΣΥ: Η διαχρονική στρατηγική των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των λουκέτων από τη ΝΔ! [VIDEO]


 Τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται πλέον, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, στα όριά τους. Καθημερινές έχουν γίνει πλέον οι διαμαρτυρίες υγειονομικών για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, όπου οι ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.

Και όλα αυτά, ενώ επί μήνες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεσμευόταν ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχύσει το ΕΣΥ. Παρά όμως αυτές τις δεσμεύσεις και το πρώτο lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα, με σκοπό να μην επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας, μέσα από το οποίο οι πολίτες εξασφάλισαν τον απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση για να ενισχύσει το ΕΣΥ και να προετοιμαστεί κατάλληλα για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων και ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, αποδείχθηκε ότι όλο αυτό το διάστημα, επί της ουσίας έμενε άπραγη και τα αποτελέσματα αυτής της απραγίας, είναι εμφανέστατα σήμερα, που μετά από ένα δεύτερο lockdown, η κυβέρνηση συνεχίζει να δηλώνει ότι θα ενισχύσει το ΕΣΥ, τώρα που έχει ήδη λυγίσει.

Η απαξίωση όμως του ΕΣΥ από τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι ένα καινούριο φαινόμενο, αλλά αντίθετα φαίνεται πως αποτελεί πάγια πολιτική της παράταξης, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και παλαιότερες δηλώσεις των στελεχών της. 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις του

Άδωνη Γεωργιάδη το 2013 ότι αν κάνει απολύσεις υγειονομικών θέλει να πάρει ο ίδιος τη δόξα και όχι ο Τρόικα, γιατί βαρέθηκε να του παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν; 

Ή όταν στον αέρα εκπομπής είχε πει προς τους υγειονομικούς της Πολυκλινικής Αθηνών «Ντροπή σας. Ντροπή σας. Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο». Μάλιστα, δεν είχε παραλείψει να τονίσει ότι η ΝΔ είναι υπέρ της μείωσης φαρμακευτικής δαπάνης και της συγχώνευσης νοσοκομείων! Ας μην ξεχνάμε φυσικά ότι είχε αυξήσει τη συμμετοχή των ασθενών στα 25€ για τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα, σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, δήλωνε πως ο ΕΟΠΥΥ δεν πρέπει να παρέχει υπηρεσίες υγείας, αλλά να αγοράζει και κατ΄επέκταση, χιλιάδες γιατροί θα έπρεπε να μετακινηθούν και στην περίπτωση που δεν έβρισκαν κάπου αλλού θέση, να απολυθούν. Μάλιστα, έναν μήνα αργότερα δήλωνε περιχαρής πως 7.900 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα! Το 2017 μάλιστα, έβλεπε ότι έχουμε πολλά νοσοκομεία και για τον λόγο αυτό έπρεπε να γίνουν συγχωνεύσεις ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα. Άλλωστε, όπως τόνιζε κυνικά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, εφόσον οι γιατροί αμοίβονται, η υγεία είναι προϊόν και έχει τιμή!

Και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, όμως, μαζί με τον Άρη Πορτοσάλτε, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δηλώσουν σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι τα μισά νοσοκομεία της χώρας πρέπει να κλείσουν, με τον κ. Πορτοσάλτε μάλιστα να παρεμβαίνει για να υπογραμμίσει, ότι δεν αρκεί να κλείσουν, πρέπει να γκρεμιστούν κιόλας! 

Ακόμη όμως και τον Ιούλιο του 2019, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν χρειάζεται να εξοπλιστούν τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα μηχανήματα, αλλά να πληρώνει το κράτος σε ιδιώτες για έναν συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων!

Γίνεται αντιληπτό επομένως, ότι το ΕΣΥ δεν έφτασε στο σημείο να καταρρεύσει σήμερα εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά από τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας που επί σειρά ετών έκανε ό, τι περνά από το χέρι της για να οδηγήσει το σύστημα και το υγειονομικό προσωπικό στην εξαθλίωση και συνεχίζει μέχρι και σήμερα με τα ίδια, σταθερά βήματα.


(αναδημ. απο το www.opoligrafos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου