ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Μετά την κοινωνική κατακραυγη η κυβερνηση καταθέτει τροπολογία για τη νοσηλεία ανασφάλιστων σε ιδιωτικές κλινικές

 


Μετά τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της κοινωνίας για το εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το οποίο δεν θα πραγματοποιούνταν διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, το Υπουργείο Υγείας καταθέτει τροπολογία για την αποκατάσταση αυτής της κατάφορης αδικίας που στερεί από συμπολίτες μας τη δυνατότητα της νοσηλείας!

Η Ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το Υπουργείο Υγείας αναφέρει:

«Με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ».

«Κάτι που ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί» προσθέτει η ανακοίνωση του Υπουργείο και συνεχίζει λέγοντας: «Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ» τονίζει χαρακτηριστικά το υπουργείο.

Πρόκειται για ακόμη μία νίκη του κόσμου που ακόμη και εν μέσω καραντίνας βρήκε τρόπο να αντιδράσει μέσω των social media και να μην αφήσει κανέναν αβοήθητο γιατί στο τέλος… «ο λαός σώζει το λαό»!

Από https://rosa.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου