ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ στους εργαζόμενους του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ

 


Αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ στους εργαζόμενους του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ
 

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας που είναι αντίθετοι με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά τους, εν μέσω πανδημίας και αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, σε ενιαίο χώρο ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα για τους εργαζόμενους.

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 Τα σχέδια της διοίκησης της ΕΡΤ επιβεβαιώνουν ότι η κυβερνητική προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης» που αναπαράγει καθημερινά από την αρχή της πανδημίας με κάθε ευκαιρία και η κρατική τηλεόραση έτσι ώστε εργαζόμενοι και λαός να θεωρήσουν τους εαυτούς τους αποκλειστικά υπεύθυνους για την

κατάσταση, εφαρμόζεται και στους ίδιους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

 Η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική τους, εγκατέλειψαν στην τύχη του το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και έχουν όλη την ευθύνη για την κατάρρευση του. Την ώρα που σκορπά δισεκατομμύρια για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων στα πλαίσια διαχείρισης της βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης,στην Υγεία δεν έδωσε φράγκο, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα μας στη δουλειά, την υγεία και τη ζωή μας.

 Η προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης» επιχειρεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες τους και για την έλλειψη αυξημένων μέτρων προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς. Χωρίς αυτά, τα όποια περιοριστικά μέτρα και η οποιαδήποτε, απαραίτητη, προσωπική προστασία αποδεικνύονται ανεπαρκή και αναποτελεσματικά.

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 Διεκδικήστε την αποτροπή επικίνδυνων σχεδίων για την ασφάλεια και την υγεία μας, συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας,για εφαρμογή όλων των μέτρων και των ιατρικών πρωτοκόλλων για την προστασία από τον Covid 19 στην ΕΡΤ.

Χρειάζεται αγώνας σε όλους τους χώρους δουλειάς, για γενναία ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με αποκλειστικά δωρεάν παροχές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας στον 21ο αιώνα, για την αναγκαιότητα άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας και όχι δίνοντάς του πακτωλό κρατικού χρήματος, όπως και η εξασφάλιση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων, δεν μπορεί να περιμένει κι αυτό είναι πλέον υπόθεση των εργαζομένων όλων των κλάδων, των υγειονομικών, όλου του λαού.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου