ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Τεράστια η απήχηση των διαδικτυακών προϊόντων της ΕΡΤ στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας


Με την ολοκλήρωση της 5ης μέρας του Μουντιάλ, έχουμε πλέον μια καθαρή αποτίμηση της απήχησης των διαδικτυακών προϊόντων της ΕΡΤ στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τα πρώτα αυτά στοιχεία. 

Όπως θα δείτε και παρακάτω, το ένα ρεκόρ σπάει πίσω από το άλλο:


1.      Θεάσεις video

-          Live Streaming: η μετάδοση των αγώνων έχει αυξήσει την κίνηση στο διαδικτυακό stream της ΕΡΤ1 κατά 1.000%, σε σχέση με τον μέσο όρο έτους. Κάθε ημέρα, καταγράφουμε τουλάχιστον 250.000 θεάσεις  των αγώνων από το διαδίκτυο.

-          Video on Demand: Τα αιτήματα θέασης κατά παραγγελία βίντεο έχουν διπλασιαστεί τις ημέρες του μουντιάλ.

2.      Επισκεψιμότητα ιστοσελίδας

-          Ο αριθμός χρηστών που βλέπουν την ενημερωτική σελίδα του ert.gr παρουσιάζει αύξηση 220% σε σχέση με τον μ.ο. έτους. Έχουμε φτάσει τις 80.000 συνεδρίες ανά ημέρα, με περίπου 130.000 θεάσεις σελίδων (page views).

-          Στη σελίδα του Web TV, η επισκεψιμότητα έχει πενταπλασιαστεί. Οι θεάσεις σελίδων ξεπερνούν τις 800.000 ανά ημέρα.

-          Συνολικά, το ert.gr καταγράφει πρωτοφανές ρεκόρ επισκεψιμότητας. Περί τους 300.000 μοναδικούς επισκέπτες κάθε ημέρα, βλέπουν πάνω από 1,1 εκατομμύριο σελίδες.

3.      Κοινωνικά δίκτυα
-          Βοηθούσης και της επικαιρότητας, αλλά και της συστηματικής δουλειάς που γίνεται από το τμήμα, έχουμε αύξηση 1.200% της απήχησης της σελίδας Facebook  ERT Social, και 550% αύξηση στις θεάσεις video.
-          Στο Twitter, έχουμε 60% αύξηση στα impressions.

4.      ΕΡΤ VR
-          Οι χρήστες της εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας διπλασιάζονται σε αριθμό κάθε 48 ώρες. Η εφαρμογή έχει αυτή τη στιγμή 30.000 ενεργούς χρήστες.

5.      Υβριδική Τηλεόραση
-          Ο αριθμός ενεργών, συνδεδεμένων τηλεοράσεων αυξήθηκε κατά 35% από την ημέρα έναρξης του Μουντιάλ. Αυτή τη στιγμή 165.000 συσκευές βλέπουν ΕΡΤ Hybrid.

-          Η επισκεψιμότητα των εφαρμογών της Υβριδικής έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Αξίζουν συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όσους εργάστηκαν και εργάζονται προκειμένου οι υπηρεσίες μας να φτάνουν στις οθόνες των πολιτών.

Από σήμερα ήδη, θα πρέπει να ξεκινήσουμε να αξιολογούμε το πώς θα διατηρήσουμε το θετικό αυτό momentum, και μετά τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Καθώς και με ποιους τρόπους θα συνεισφέρουμε στη συνολική αναβάθμιση της ΕΡΤ, μέσα σε ένα περιβάλλον που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού των broadcasters.

Ξημερώνει μια νέα εποχή, γεμάτη προκλήσεις.

Μάρκος Βογιατζόγλου, Εντεταλμένος Σύμβουλος
Γιάννης Βουγιουκλάκης, Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου