ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ημερίδα για το μέλλον του ψηφιακού ραδιοφώνου στην Ευρώπη


Στο μέλλον του ψηφιακού ραδιοφώνου και συγκεκριμένα του προτύπου DAB+ στην Ευρώπη, ήταν αφιερωμένη η ημερίδα που διοργάνωσε την Τετάρτη 21/6/2018 το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. 

Στην ημερίδα συμμετείχαν προσωπικότητες της ραδιοφωνίας από ολόκληρη την Ευρώπη, που κλήθηκαν να μεταδώσουν τις εμπειρίες της εφαρμογής του ψηφιακού ραδιοφωνικού προτύπου στις χώρες τους.

Την εκδήλωση προλόγισαν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος, ενώ προσκεκλημένη ομιλήτρια μέσω βίντεο ήταν η Μαρίγια Γκάμπριελ, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία.

 Από πλευράς των προσκεκλημένων ραδιοφωνικών φορέων μίλησε πρώτος ο
Patrick Hannon, πρόεδρος του consortium WorldDAB, ο οποίος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην ανάπτυξη του DAB+ σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ακολούθησε ο επικεφαλής του τομέα της Ραδιοφωνίας της ένωσης δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων EBU Graham Dixon, ο οποίος έδωσε την οπτική της EBU για το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+.

Δεν θα μπορούσε να λείπε εκπρόσωπος από τη Νορβηγία, ο στρατηγικός σύμβολος της εκεί ένωσης για την ψηφιακή ραδιοφωνία Joern Jensen, ο οποίος μίλησε για τα μαθήματα που πήραν από την πλήρη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο στη χώρα του. 

Η Βρετανία, που πανηγυρίζει για το 50% της ακροασιμότητας του ψηφιακού ραδιοφώνου, εκπροσωπήθηκε από τον Matt Deegan, διευθυντή δημιουργικού της εταιρίας ραδιοφωνικών παραγωγών Folder Media, που είναι και υπεύθυνη για μια από τις ψηφιακές ραδιοφωνικές πολυπλεξίες της χώρας. 

Επίσης υπήρξε ενημέρωση για το πρότυπο DAB+ στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Την 4ωρη εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που δημοσίευσε το Υπουργείο:

πηγή:www.radiofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου