"...η ΕΡΤ έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο ο δημόσιος φορέας έχει σταθεί στα πόδια του με μεγάλες παραγωγές, αθλητικές δραστηριότητες κλπ, και αυτό προβληματίζει κάποιους: ότι ο δημόσιος φορέας κάνει πράγματα που ιδιωτικοί φορείς δεν μπορούν...
...Κάποιοι φαντασιώνονται έναν νέο Ιούνη του 2013 ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να ξανάρθει..."
19/6/2018
Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης έδωσε στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» ο υπουργός ψηφιακής Πολιτικής και ενημέρωσης Νίκος Παππας.
Ο υπουργός απέρριψε τις κατηγορίες, ότι η κυβέρνηση τα έδωσε όλα, λέγοντας ότι για αυτό ακριβώς κατηγορεί τον κ. Ζάεφ και η αντιπολίτευση του. Ωστόσο δεν γίνεται να συμβαίνουν και τα δύο. Δεν γίνεται ταυτόχρονα να έχει προδοθεί ολόκληρη η Ελληνική θέση και ολόκληρη η θέση της πΓΔΜ. Υπάρχει ένας συμβιβασμός είναι μια πολύ καλή συμφωνία για την ελληνική πλευρά.
Όσοι αισθάνονται ότι είναι σε κίνδυνο η ελληνική αρχαιά κληρονομία ας λάβουν υπόψη τους ότι
αυτή η συμφωνία για πρώτη φορά βάζει με εμφαντικό τρόπο τέλος σε αυτή την παράλογη διαδικασία.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει η λέξη εθνότητα στη συμφωνία και υπενθύμισε ότι όλα αυτά τα χρόνια τα διαβατήρια των γειτόνων μας έγραφαν την λέξη «Μακεδόνας». Υπενθύμισε μάλιστα την πρακτική της χώρας μας που τοποθετούσε μια μικρή σφραγίδα στην άκρη του διαβατηρίου, ως υπενθύμιση ότι δεν το αναγνωρίζουμε οριστικώς Όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, διευκρίνησε, θα αναγνωρίζουμε τον όρο Μακεδόνας Πολίτης της Β. Μακεδονίας .
Ο Υπουργός τόνισε ότι όλες οι χώρες στον κόσμο έχουν αντιληφθεί ότι οι γειτονική χώρα αλλάζει όνομα.
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε επίσης στη κυβερνητική πλειοψηφία η οποία έχει δείξει τις αντοχές της και οτι είναι αυτή που θα οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο. Τονισε δε οτι και στο παρελθόν έχουν υπάρξει προβλέψεις περί της διάσπασης της οι οποίες διαψεύστηκαν.
Επέκρινε ως υποκρτική την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη. Δίνεται έδαφος και λίπασμα απο την πλευρά της ΝΔ , σε πάρα πολύ ακραίες συμπεριφορές , σημείωσε ο κ. Παππάς εκτιμώντας παράλληλα οτι ο κ. Μητστάκης σύρεται απο ορισμένα στελέχη της ΝΔ σε μια πολιτική που ό ίδιος δεν είχε υιοθετήσει στο παρελθον.
Αναφερόμενος στο ΚΙΝ.ΑΛ , ο υπουργός δήλωσε ότι του είναι δύσκολο να εξηγήσει, με πολιτικούς όρους τη στάση της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τη συμφωνία, την ίδια ώρα που επιφανή στελέχη της παράταξης, όπως οι κυριοι Παπανδρεου , Καμίνης, Θεοχαρόπουλος, βλέπουν θετικά τη συμφωνία όπως εξ άλλου και οι Ευρωσιασιαλιστές. Διατύπωσε δε την άποψη οτι κάνει τεράστιο λάθος , η επικεφαλης του ΚΙΝΑΛ, να επίλέγει μια τόσο οξεία ρητορική.
Σε ότι αφορά το Eurogoup Πέμπτης εκτίμησε οτι θα υπάρξει απόφαση που θα επιτρέψει να έχουμε ομαλή χρηματοδότηση της οικονομίας απο εδώ και εμπρός.
Για την έξοδο από τα μνημόνια τόνισε ότι η χώρα μας έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι εταίροι μας. Πρόσθεσε επίσης πως όλα τα προγράμματα μπορούν να επανασχεδιαστούν και να επαναξιολογηθούν.
Για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι έχουμε πλέον καθαρούς κανόνες και μετά από τρείς δεκαετίες στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιδιωτική τηλεόραση θα έχουμε έξι τηλεοπτικές άδειες. Ο κ Παππάς εκτίμησε ότι το δικαιώνεται το αίτημα των εργαζομένων στα ΜΜΕ αλλά και των πολιτών που ζητούσαν αυστηρή νομοθεσία ως προς το πλαίσιο απασχόλησης και λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.
Δείτε τη συνέντευξη εδώ
πηγή:www.ert.gr
=================================================================
Παππάς: Θέλουμε κανάλια βιώσιμα, όχι κανάλια που λειτουργούν με δάνεια με "αέρα"
«Είμαστε σε μια στρατηγική που βρίσκεται στη δικαίωσή της. Μπαίνουμε σε έναν χώρο με νόμους και κανόνες, μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι έχει δικαιωθεί μια προσπάθεια, όχι της κυβέρνησης, αλλά της κοινωνίας. Μιλώντας για τη μείωση του φόρου διαφήμισης στα κανάλια, είπε ότι έχει μπει πολύ ψηλά ο πήχης της απασχόλησης και της ποιότητας του παραγόμενου προγράμματος και ο στόχος είναι κανάλια βιώσιμα και όχι κανάλια που λειτουργούν με δάνεια που δίνονταν με ένα τηλεφώνημα και με "αέρα". Ανέφερε, επίσης, ότι τώρα με τα αδειοδοτημένα κανάλια μιλάμε για 6 σταθμούς με 2.400 εργαζόμενους τη στιγμή που τώρα έχουμε 1.800 εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Δεν ήταν μία προσωπική υπόθεση του Ν.Παππά, ήταν μια συλλογική απόφαση της κυβέρνησης στην οποία δείξαμε ότι ήμασταν αποφασισμένοι και την πήγαμε μέχρι το τέλος» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, λέγοντας ότι έχει μείνει μία πίκρα για όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό του και υπήρξαν στιγμές που καλό θα ήταν να είχαν αποφευχθεί, αλλά, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δικαιώνουν την κυβέρνηση συνολικά.
Τέλος, αναφερόμενος στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι η ΕΡΤ έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο ο δημόσιος φορέας έχει σταθεί στα πόδια του με μεγάλες παραγωγές, αθλητικές δραστηριότητες κλπ, και αυτό προβληματίζει κάποιους: ότι ο δημόσιος φορέας κάνει πράγματα που ιδιωτικοί φορείς δεν μπορούν.
«Κάποιοι φαντασιώνονται έναν νέο Ιούνη του 2013 ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να ξανάρθει» κατέληξε ο Ν. Παππάς.
πηγή: www.koutipandoras.gr
=======================================================
Παππάς: Με τα 6 αδειοδοτημένα κανάλια θα έχουμε 2.400 εργαζόμενους, ενώ τώρα είναι 1.800
«Είμαστε σε μια στρατηγική που βρίσκεται στη δικαίωσή της. Μπαίνουμε σε έναν χώρο με νόμους και κανόνες, μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας».
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι έχει δικαιωθεί μια προσπάθεια, όχι της κυβέρνησης, αλλά της κοινωνίας. Μιλώντας για τη μείωση του φόρου διαφήμισης στα κανάλια, είπε ότι έχει μπει πολύ ψηλά ο πήχης της απασχόλησης και της ποιότητας του παραγόμενου προγράμματος και ο στόχος είναι κανάλια βιώσιμα και όχι κανάλια που λειτουργούν με δάνεια που δίνονταν με ένα τηλεφώνημα και με "αέρα".
Ανέφερε, επίσης, ότι τώρα με τα αδειοδοτημένα κανάλια μιλάμε για 6 σταθμούς με 2.400 εργαζόμενους τη στιγμή που τώρα έχουμε 1.800 εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
«Δεν ήταν μία προσωπική υπόθεση του Ν. Παππά, ήταν μια συλλογική απόφαση της κυβέρνησης στην οποία δείξαμε ότι ήμασταν αποφασισμένοι και την πήγαμε μέχρι το τέλος» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, λέγοντας ότι έχει μείνει μία πίκρα για όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό του και υπήρξαν στιγμές που καλό θα ήταν να είχαν αποφευχθεί, αλλά, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δικαιώνουν την κυβέρνηση συνολικά.
Τέλος, αναφερόμενος στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι η ΕΡΤ έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο ο δημόσιος φορέας έχει σταθεί στα πόδια του με μεγάλες παραγωγές, αθλητικές δραστηριότητες κλπ, και αυτό προβληματίζει κάποιους: ότι ο δημόσιος φορέας κάνει πράγματα που ιδιωτικοί φορείς δεν μπορούν.
«Κάποιοι φαντασιώνονται έναν νέο Ιούνη του 2013 ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να ξανάρθει» κατέληξε ο Ν. Παππάς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή αναδημ.: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου