ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

«Εμπάργκο» στην ΕΡΤ από τη Ν.Δ.;

(η φωτοσύνθεση δεν προέρχεται απο την πηγή της αναδημοσίευσης)

  
"ΑΥΓΗ" ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ  Νταρζάνου Αγγέλα

Δημοσίευση: 29 Ιουνίου 2018 

Οι ψίθυροι περί «εμπάργκο» στην ΕΡΤ από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας άρχισαν να ακούγονται πρώτη φορά πριν από περίπου δύο μήνες. Όπως λεγόταν τότε, η «πρωτοβουλία» κουβεντιαζόταν στα γραφεία της Ν.Δ. ως σκέψη.

Σήμερα το «εμπάργκο στην ΕΡΤ» διατυπώνεται ευθέως από υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα από την ίδια τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, καλεσμένος στην εκπομπή των Μιχελιδάκη - Λασκαράτου χθες, το έθεσε ως πιθανότητα με έναν πολύ κομψό και
προσεκτικό τρόπο. «Είναι προσωπική μου άποψη» είπε κατηγορηματικά και «είναι υποχρέωσή μου να επισημάνω τον κίνδυνο» πρόσθεσε.
 Ποιος είναι ο κίνδυνος; 
«Δεν θα είναι ωραίο να πιστέψουμε εμείς στη Ν.Δ. ότι η δημόσια τηλεόραση είναι εξόχως μη αντικειμενική και να πάψουμε να ερχόμαστε» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτόν ότι συζητείται εντός της Ν.Δ. ως ενδεχόμενο.

Είναι άγνωστο εάν πράγματι η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει στο... απονενοημένο βήμα άμεσα ή στο μέλλον ή καθόλου. Είναι γνωστό ωστόσο ότι η πολεμική στην ΕΡΤ είναι ένας προσφιλής τρόπος να «δημιουργηθεί κλίμα» και να οξυνθούν τα πνεύματα. Είναι γνωστό επίσης ότι η ΕΡΤ είναι ένας βολικός σάκος του μποξ για αντιπολίτευση παντός καιρού. Και είναι σαφές ότι ο κ. Κακλαμάνης με αυτό που είπε, κλιμακώνει τον πόλεμο που ξεκίνησε το κόμμα του δύο μέρες πριν βάλλοντας κατά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ.

Διότι ναι μεν τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν πιάσει στασίδι στις εκπομπές του ΣΚΑΪ κάθε μέρα, όλη μέρα -εκτός από το Survivor ναι μεν διατηρούν τις καλύτερες προσβάσεις σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όμως τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά και οι «επικοινωνιακές ανάγκες» μεγάλες. Ιδίως από τον Σεπτέμβριο, οπότε ξεκινά μια μακρά προεκλογική περίοδος. Συμφέρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου