ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ):Μαύρο στο ψηφοδέλτιο του Πετρόπουλου - ΟΧΙ στον εργοδοτικό συνδικαλισμό




ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΤΟΥ  ΕΔΟΕΑΠ 13-15 ΙΟΥΝΙΟΥ
Μαύρο στο ψηφοδέλτιο του Πετρόπουλου
ΟΧΙ στον εργοδοτικό συνδικαλισμό


Στη σημερινή συνεδρίαση - συζήτηση στη Βουλή  ο ΓΓ, της ΕΣΗΕΑ ,δήθεν ως εκπρόσωπος της  Ένωσης, συμφώνησε  δημοσίως με την  υπερψήφιση των προαπαιτουμένων  που έφερε στη Βουλή η Κυβέρνηση.

Πρόκειται για διατάξεις που
τσακίζουν δικαιώματα, μειώνουν συντάξεις και αφορολόγητο και αποτελούν αφετηρία νέας φοροεπιδρομής διαρκείας, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ενώ η ΕΣΗΕΑ οφείλει να είναι μαζί με όλη την κοινωνία απέναντι στις ληστρικές  αυτές πολιτικές. 

Αντωνιάδου και αυτοί που την ακολουθούν, έβγαλαν την υποχρέωση στην Κυβέρνηση και αποδέχτηκαν  την υπερψήφιση της διάταξης που  διαλύει τον ΕΔΟΕΑΠ. 

Είναι γνωστό ότι  Καπάκος- Αντωνιάδου Γκανάς  είχαν προσυμφωνήσει με τον αρμόδιο  υφυπουργό από τον περασμένο Νοέμβριο και περίμεναν   την γνωμοδότηση της Eurostat για να κλείσουν τους λογαριασμούς. 
Την ήξεραν από την αρχή  παραδέχτηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ αλλά έγινε. όπως είπαν, με τρόπο για να το περάσουν!...

Στις αποσκευές τους κουβαλάνε, όπως πάντα, Κουμπιά και όποιον άλλο  τους  δώσανε τα αφεντικά. 

Η προσπάθεια τους  να βρουν συνενόχους σε αυτό  απέτυχε αλλά οι  δεσμεύσεις τους είναι τέτοιες, ώστε σε ψήφισμα τους  στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων μιλάνε  για δήθεν «έντιμο συμβιβασμό» του κλάδου

Εμφανίζουν τους εργαζόμενους  να συμφωνούν με την σφαγή των δικαιωμάτων τους.  Και δεν  ντρέπονται….

 Από την  1η Ιουλίου λοιπόν επέρχονται περικοπές σε παροχές και επικουρικές συντάξεις για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, με την καθιέρωση της αισχρής διάταξης του νόμου Κατρούγκαλου, για την νοητή  κεφαλαιοποίηση και  ήδη η περίθαλψη περιορίζεται αφού εφαρμόζονται  όροι ΕΟΠΠΥ που θα εισπράττει πλέον  χαράτσι και  από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Η δήλωση του Καπάκου  για τον ΕΔΟΕΑΠ  ότι δήθεν  η ρύθμιση θα αλλάξει όταν η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να την αλλάξει ,σημαίνει στην ουσία λουκέτο μέχρι τότε για τον ΕΔΟΕΑΠ επειδή ξέρει ότι και το ταμείο  οι δικοί του το φέρανε στο κόκκινο και χωρίς πόρο δεν προχωράει τίποτα. 

Το ταμείο είναι ήδη μείον… 

Σε κάποιους πουλάνε εκδούλευση  και βάζουν πλάτη να περάσει το σχέδιο κυβέρνησης και εργοδοτών.

Είναι το ….πατριωτικό αφήγημα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που εκπροσωπεί η γνωστή παρέα,  όταν ως και ο κ. Φίλης μιλάει τώρα  για αποικία χρέους…

                                                                                 12/06/2018
Κίνηση  Επαγγελματιών Δημοσιογράφων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου