ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΣΠΕΡΤ:ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΓΜΕ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγ. Παρασκευή 12/10/2018

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΓΜΕ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ
Είμαστε  εναντίον  της κατάργησης  του ΙΓΜΕ  μέσω της μετατροπής του από Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σε  μια …αρχή με ρυθμιστικό, εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο. Εάν  κλείσει το ΙΓΜΕ τότε  σοβαροί  τομείς  που αφορούν άμεσα  και καίρια  την εθνική οικονομία και ανάπτυξη, θα  γίνουν υποκείμενα  γνωμοδοτήσεων και «έρευνας»   ιδιωτικών  εταιρειών ή …ινστιτούτων με άγνωστες  …διασυνδέσεις.

Στηρίζουμε  τον δίκαιο και ανιδιοτελή  αγώνα  των συναδέλφων  του
συνδικάτου του  ΙΓΜΕ  που αγωνίζεται για να διασφαλίσει τον ερευνητικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου, ενάντια στη μετατροπή του σε μια γραφειοκρατική δομή και στη διατήρηση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσω των Σ.Σ.Ε.

Στηρίζουμε επίσης αμέριστα και συμπαραστεκόμαστε στους απλήρωτους εργαζόμενους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που δίνουν δίκαιο αγώνα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους ειδικά τώρα που βρίσκονται αντιμέτωποι και με την αναστολή της σύνδεσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί  την κυβέρνηση να πάρει πίσω  το  νομοσχέδιο που  μετατρέπει το ΙΓΜΕ  σε  στείρο γραφειοκρατικό παράγοντα και να παρέμβει εμποδίζοντας την   αναστολή λειτουργίας του ΕΕΣ, ώστε να συνεχιστεί το ανθρωπιστικό έργο του οργανισμού και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων εργαζομένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου