ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΟΤΑΝ ....


Όλα στη φόρα για την προκλητική δίωξη κατά του Σωτήρη Καψώχα - Σοβαρά ερωτήματα για την φαρσοκωμωδία
(πηγη:periodista.gr )
Με σχόλιό του στο Facebook ο Σωτήρης Καψώχας απάντησε στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Διαβάστε το σχόλιό του και πάμε παρακάτω: 

«Πήρα σήμερα μια επιστολή του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, με την οποία με διώκουν για το σχολιασμό μου στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (τα κεφαλαία είναι του Σεβαστού Δικαστηρίου) Κυριάκο Μητσοτάκη, στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά». Πρόκειται για μνημείο «κατά παραγγελία γελοιότητας», αφού εγκαλούμαι για λόγους ύφους και χρωματολογικού πολιτικού προσδιορισμού. Το κατηγορητήριο επικαλείται αναφορές μου που «εκφωνήθηκαν με παθιασμένο τρόπο» (ποιο άρθρο άραγε του Κώδικα Δεοντολογίας προβλέπει την ενοχικότητα των εκφράσεων του προσώπου ή του ανοίγματος των ματιών;) και το κυριότερο ότι: «χρησιμοποίησα οξύ και μελανό τρόπο και προκάλεσα τη δημόσια σκύλευση ενός δημοκρατικά εκλεγμένου πολιτικού αρχηγού». (κάτι σαν καυστικό νάτριο ήταν ο λόγος μου!). Μετά απ΄αυτά τι να πω εγώ για τον Πανούντσιο; Απολαύστε το κατηγορητήριο…».
Πάμε τώρα παρακάτω.
Το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ τείνει πλέον να γίνει συνώνυμο της φαρσοκομωδίας. 
Γιατί; Μα λόγω της επιλεκτικής ευαισθησίας του. Και εξηγούμαστε.
Δεν θα θέλαμε ποτέ να πιστέψουμε πως η Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του πολύ καλού συναδέλφου έχει τα χαρακτηριστικά της πολιτικής δίωξης. Διότι, όπως μαθαίνουμε, όλα τα μέλη του Πειθαρχικού πρόσκεινται στη ΝΔ, πλην ενός. Την ίδια στιγμή αναπληρωματικό μέλος έχει διαφωνήσει δημόσια με τη δίωξη Καψώχα.
Και εδώ πλέον τίθενται τα εξής ερωτήματα: 
-------- Που ήταν το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ όταν δημοσιογράφος των ΜΜΕ του Μαρινάκη, ο λεγόμενος και "Στέφανος Χίος των Φτωχών", συνέδεε την τύχη του Αλέξη Τσίπρα με εκείνη του Τσαουσέσκου που εκτελέστηκε; Στην περίπτωση του "Στέφανου Χίου των Φτωχών" η ΕΣΗΕΑ περιορίστηκε στο να του τραβήξει το αυτάκι επειδή έγραψε - χωρίς ντροπή - υπέρ των απολύσεων των συναδέλφων του. 
-------- Η ΕΣΗΕΑ είχε αποδεχτεί την απόφαση του Εφετείου για την ακύρωση της οριστικής διαγραφής του Σίμου Κεδίκογλου από μέλος της Ένωσης. Την προσφυγή στο Εφετείο κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης του 2014, που ακύρωνε τη διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου, πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος ανακοίνωσε το λουκέτο στην ΕΡΤ, ζήτησε η ίδια η ΕΣΗΕΑ. Το Εφετείο απέρριψε την προσφυγή της ΕΣΗΕΑ και η απόφασή του εστάλη  στην Ένωση. Σύμφωνα, όμως, με καταγγελίες τότε,  η ΕΣΗΕΑ δεν έθεσε θέμα αναίρεσης της απόφασης αυτής, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για τη στάση της. Ρωτάμε εμείς λοιπόν ξανά: Γιατί; 
-------- Που ήταν η ΕΣΗΕΑ όταν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, αποκαλούσε "Φασίστα" τον υπουργό, Νίκο Παππά;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα - παραδείγματα. Διότι υπάρχουν κι άλλα. 
Μήπως ήρθε η στιγμή να σοβαρευτούν εκεί στην ΕΣΗΕΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου