ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

1992, Ο ΣΤ. ΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Η Μ. ΞΑΦΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΩ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ (ΑΡΧΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ) ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΝΟΣΕΤ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Σ. ΚΑΨΩΧΑ)

Απο τη σελίδα του Σ. Καψώχα  στο facebook:

Ήταν Σεπτέμβρης του 1992, όταν ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος κάλεσε στο γραφείο του 5-6 δημοσιογράφους(μεταξύ των οποίων και εμένα που δούλευα τότε για την Αυγή και τη Ναυτεμπορική) και μας σύστησε τη στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη, την θεωρητικό του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα Μιράντα Ξαφά. 

Παρουσία λοιπόν -και με την ενθάρρυνση - του Στέφανου Μάνου, η Μιράντα Ξαφά, αφού έκανε μια μακροσκελή ανάλυση για τη νοσηρότητα του δημοσίου τομέα, προχώρησε στην παρουσίαση ενός σχεδίου εξυγίανσης του δημοσίου

Αυτό προέβλεπε την απόλυση σε πρώτη φάση όλων των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και την ανάθεση βεβαίωσης και είσπραξης των φόρων σε ιδιωτικές εταιρείες. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά έφερε με ενθουσιασμό στο προσκήνιο το μοντέλο Πινοσέτ στην ασφάλιση. 

Την επομένη βγήκαμε με ομοβροντία δημοσιευμάτων(ακόμη και η ναυαρχίδα της δεξιάς, ο Ελεύθερος Τύπος), κατά του σχεδίου ιδιωτικοποίησης των πάντων, γεγονός που έκανε τον Κώστα Μητσοτάκη να αποσύρει το κυοφορούμενο σχέδιο διάλυσης του δημόσιου φορέα και της κοινωνικής ασφάλισης. 

Θα μου πείτε γιατί σας τα θυμίζω αυτά; 

Διότι, μέσα στον ορυμαγδό εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξαναβγήκε στην επιφάνεια,
σε θολές γραμμές το συγκεκριμένο σχέδιο για το υπουργείο Οικονομικών και με ηθελημένες ασάφειες για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. 

Αφήστε που η ιδιωτική υγεία, παιδεία και ασφάλιση είναι στις βασικές αρχές του σχεδίου διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μπορεί να περασαν 26 χρόνια, αλλά η Μιράντα Ξαφά, οι συνταγές ΔΝΤ και το μοντέλο Πινοσέτ, παραμένουν ακλόνητα στον οραματικό σχεδιασμό του προέδρου της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου