ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Υπεγράφη η επέκταση της ΣΣΕ ΕΤΕΡ-ΕΙΙΡΑ ( Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου ETER - Τι έγραψε στη σελίδα της στο F/B η κ. Αχτσιόγλου)


 Ανακοίνωση - Δελτίο τύπου 

Υπεγράφη σήμερα 26η Οκτωβρίου 2018, από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου,  η απόφαση για την επέκταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ένωσής μας με την Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.

Η Ένωσή μας χαιρετίζει την απόφαση της Υπουργού σαν μία πρώτη προσπάθεια αποκατάστασης του εργασιακού τοπίου και κλίματος, στο χώρο μας, ανά την επικράτεια.

Θεωρούμε αυτονόητο πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της εργασίας θα συμβάλουν θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση.




Τι έγραψε στη σελίδα  της στο F/B  η κ. Αχτσιόγλου:


Υπέγραψα σήμερα την απόφαση για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζόμενων τεχνικών ραδιοφωνίας και ηχοληπτών.
Η σύμβαση προβλέπει μισθούς από 1.010 ευρώ για το πρώτο κλιμάκιο έως 2.585 ευρώ για το τελευταίο κλιμάκιο και από αυτήν ωφελούνται συνολικά 417 εργαζόμενοι.
Από την 21η Αυγούστου 2018, μετά την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, έχουν επεκταθεί 8 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις οι οποίες καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 190.000 εργαζόμενους.
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνεχίζει τη διαδικασία ελέγχου όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τους όρους για την επέκτασή τους. Αντιστοίχως θα ελέγχονται και όλες οι συμβάσεις που θα υπογράφονται στο εξής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου