ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΣΟΥΠΙΕΣ, ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

Περίπτωση  πρώτη 

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο ...περιβόητος  σήμερα  στα δεξιά  sites και blogs  "Ροβεσπιέρος" της ΕΡΤ κ. Κρίμπαλης, έγραφε στα social media και αναδημοσιευόταν απο τον Τράγκα (βλ. εδώ), περίπου σαν  "εντεταλμένος"  εκείνων  που  είχαν  λυσσάξει  εναντίον  του νομοσχεδίου  το οποίο κατ΄αρχήν   έφερε  θεσμικά το τέλος  στην ανομία  της  μιντιακής μαφίας.Η διαφορά με το σήμερα ήταν ότι τότε ήταν ένας  απο τους απλήρωτους εργαζόμενους του MEGA και όχι  διορισμένος  απο την "καταπληκτική κυβέρνησή μας" εντεταλμένος  σύμβουλος  στην ΕΡΤ:


"...Τέλος πάντων, η μόνη που δείχνει πραγματικά κεφάτη με αυτές τις εξελίξεις είναι η
καταπληκτική κυβέρνησή μας, η οποία παρόλο που στεναχωριέται για την απώλεια θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ, κατόρθωσε με τον παγκόσμιας πατέντας διαγωνισμό αδειοδότησης των καναλιών να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες απώλειες.
Θα μου πεις το ζητούμενο ήταν να χτυπηθεί η ολιγαρχία και πολύ σωστά. Γιατί είναι άλλο να έχεις τον Κυριακού, τον Αλαφούζο, τον Κοντομηνά, τον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, τον Βαρδινογιάννη και τον Βρυώνη και άλλο να έχεις ακριβώς τους ίδιους (μέσω συνεργειών) και new entries τον Καλογρίτσα, τον Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη σε ρόλο μπαλαντέρ. Μιλάμε για τεράστια ποιοτική διαφορά!!
Και μια και μιλάμε για ποιότητα θυμήθηκα τα 246 εκατομμύρια της πλειοδοσίας. Θα πάνε λέει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού -μακάρι τους το εύχομαι ολόψυχα! Το θέμα είναι από πού θα βγουν αυτά τα λεφτά. Από την τσέπη των υπερθεματιστών? Όχι βέβαια! Οι υπερθεματιστές είναι επιχειρηματίες και ξέρουν ότι αυτά τα λεφτά δε βγαίνουν από την ελληνική τηλεοπτική αγορά ούτε σε δέκα χρόνια. Με αυτή την έννοια κανένα κανάλι δεν είναι πια βιώσιμο..."

Αυτή η  γραφή μήπως μας  θυμίζει  κάτι ;

Πριν απο μήνες, όταν και πάλι  ο κ. Κρίμπαλης είχε αποπειραθεί να γίνει "διάσημος"  δημοσιολογώντας, η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε απαντήσει δημόσια  και σε εκείνον.

Ας δούμε  μερικά αποσπάσματα αυτής  της ανακοίνωσης:

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΕΡΜΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ …ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΝ

Μπορεί   οι «τερμίτες» του ραδιομεγάρου    να αποτελούν  μια μικρή ομάδα, ωστόσο  ο  όψιμος  ψευδοκαταγγελτικός  τους λόγος, βρήκε  «γόνιμο έδαφος» αφενός σε  ΜΜΕ  που ανέκαθεν  έβλεπαν  την ΕΡΤ με  «μισό μάτι», αφετέρου στο περιβάλλον Σαμαρά, Μητσοτάκη και …Σία, το οποίο  όπως ήταν φυσικό  τον ενέταξε στο «οπλοστάσιό» του και τον χρησιμοποιεί ως  την  «εξ αριστερών»  δικαίωση των όσων έκανε  ή πρόκειται να κάνει εναντίον  της ΕΡΤ  και των  εργαζομένων σε αυτήν.

Αφού δεν κατάφεραν να φυτέψουν στην καρδιά  των εργαζομένων  τη διχόνοια και να τους δηλητηριάσουν τη σκέψη  με τη δική τους «αλήθεια», άλλαξαν  την επικοινωνιακή  τους στρατηγική  μιλώντας δημόσια  για έναν «εμφύλιο πόλεμο» που  έχει  ξεσπάσει εντός της ΕΡΤ, η έκβαση του οποίου δήθεν θα κρίνει  το μέλλον της.

Μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια  εκ μέρους τους,  να  κατασκευάσουν  το κίβδηλο από κάθε άποψη προφίλ του  αδιαμφισβήτητου «μεσσία», προκειμένου να κρύψουν  τα  ιδιοτελή τους  κίνητρα και τα μέσα  που μετέρχονται, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν και εκείνα  που στοχεύουν εν τέλει στην καταδολίευση κάθε  αναπτυξιακής προσπάθειας της εταιρίας.

....Ο κ. Κρίμπαλης ,  μπορεί να έχει το δικαίωμα  του αυτοεξευτελισμού  φορτώνοντας τις ευθύνες σε άλλους σύμφωνα  με το κλασσικό δόγμα των περιφερόμενων  γυρολόγων «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω»  , δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα   να κηλιδώνει με λάσπη και ψέμα  την εικόνα της ΕΡΤ, που σήμερα  προσπαθεί  να βγεί από το τέλμα στο οποίο την κρατούσαν  επι τρία χρόνια  η προηγούμενη διοίκηση και οι παραδιοικούντες  φίλοι του.

....Ο κ. Κρίμπαλης και οι  περι αυτών  συνωστισμένοι της  τέως  παραδιοίκησης,  σύντομα θα αντιληφθούν  ότι  κανείς  δεν  τους ακολουθεί  και πως  νομοτελειακά   το μόνο που θα μείνει από  τον «κόπο» τους θα είναι  η περιφρόνηση  όλων  ακόμα και εκείνων  που  είτε εξ αριστερών είτε εκ δεξιών   τους παρέχουν  την ανοχή ή την στήριξη.

Θα  διαπιστώσουν  ότι  οι πραγματικοί  «λούμπεν»  δεν είναι αυτοί  που δεν ξέρουν  από δεξιώσεις και «πολιτισμένες»  επαφές  με  εκπροσώπους  της  δεξιάς συνδικαλιστικής  δημοσιογραφικής  καμαρίλας, αλλά   οι ίδιοι  που  προωθούν  με δεξιά  κριτήρια  την  «αριστερή» οσφυοκαμψία , αυτοί  που  τρέχουν  στα δικαστήρια  να υπερασπιστούν  ως μάρτυρες υπεράσπισης  υπόδικους για κακουργήματα πρώην διοικητές  της ΕΡΤ, αυτοί  που παριστάνοντας  τον αριστερό  λοξοκοιτούν προς τα δεξιά  συστρατευόμενοι  στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ π.χ  με την  γνωστή  και μη εξαιρετέα εκλεκτή  του Σαμαρά  Αντωνιάδου.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν πρόκειται να επιτρέψει  σε κανέναν  γυρολόγο  του αριστεροδέξιου οπορτουνισμού, να παίξει  παιχνίδια  πάνω στην πλάτη  των εργαζόμενων  ούτε εις βάρος  της εταιρίας  που υπάρχει  από τον και για τον ελληνικό λαό. 


Περίπτωση δεύτερη.

Οι ερωτήσεις  της ΕΡΤ  που έμειναν αναπάντητες 

Ερωτήσεις που τέθηκαν δημόσια εκ μέρους της ΕΡΤ  στον κ.Τ. Μεταξά και στους  ...ανώνυμους  "συνεργάτες" του, που κρύβονταν πίσω απο την υπογραφή "Εργαζόμενοι ΕΡΤ".

Σε αυτούς δηλαδή  που τότε μαζί με τον Τσακνή , έναν διευθυντή (σήμερα "τέως"), δυο  εντεταλμένους  αλεξιπτωτιστές, και πεντε - έξι  απο τους  πεμπτοφαλαγγίτες  του Καψή , "ξύπνησαν"   απο το θόρυβο  που έκανε το τρίξιμο της καρέκλας  τους ,όταν μετά απο τρία  χρόνια έφυγαν  αυτοί που την ...λίπαιναν και άρχισαν να  παριστάνουν τους  "προτεστάντες"  σε ένα ανύπαρκτο "βατικανό".

Είναι τυχαίο ότι  οι "απόψεις" τους  πάντα συναντιούνται χρονικά και ...ποιοτικά , με  εκείνες του Μητσοτάκη που δήθεν θεμελιώνουν  τις "εξαγγελίες" - απειλές  του εναντίον της ΕΡΤ  και των εργαζομένων σε αυτήν;

Οι ερωτήσεις που  τέθηκαν εκ μέρους  της ΕΡΤ  τον περασμένο Φεβρουάριο  και μέχρι στιγμής  δεν έχουν  απαντηθεί και που  φυσικά  με την πάροδο του χρόνου και την δεδομένη  δειλία  των καταγγελλόντων  να κρύβονται  στο σκοτάδι ή πίσω απο άλλους τείνουν να γίνουν ρητορικές:

 • Γιατί κάποιοι επιθυμούν διακαώς να παραμείνουν ως ισόβια μέλη επιτροπών; 
• Ποια στελέχη κατακεραυνώνουν από τη «γαλαρία» συνεντεύξεων Τύπου την εταιρία την οποία θεωρητικά υπηρετούν; 
• Γιατί αυτοί που υπηρέτησαν «αμαρτωλές» διοικήσεις της ΕΡΤ τώρα τις κατηγορούν δημοσίως;
 • Γιατί πρώην διοικούντες την ΕΡΤ που δημιούργησαν στρατό «υπασπιστών» τους τώρα μιλούν για ευνοιοκρατία; 
• Ποιοι κανιβαλίζουν τους συναδέλφους τους επιδιώκοντας την παραμονή τους σε διευθυντικού θώκους ενόψει του νέου οργανογράμματος; 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών ανθρώπων.
(Μενέλαος Λουντέμης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου