ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

OI ΔΥΟ "ΟΡΦΑΝΕΣ" ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΛ. ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΘΝ. ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΗΚΑΝ "ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ" (Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ )


Μετά  απο τόσες περιπέτειες  και αφού  έπεσε ο μύθος  των  καναλαρχών και των  πολιτικών τους εντολοδόχων  ότι στο ελληνικό τηλεοπτικό φάσμα χωρούν  άπειρες τηλεοπτικές άδειες, η "νομιμοποίηση" των παλιών και νέων  "αυθαιρέτων" (τηλεοπτικών σταθμών) έγινε πραγματικότητα.

Και ενώ  περιμέναμε  να  έχουν διεκδικηθεί και δοθεί  όλες οι άδειες  με "άπειρους"  ...διαμαρτυρόμενους  που έμειναν απ΄έξω, έμειναν δυο "ορφανές"  που μέχρι χθές  βρίσκονταν  στο ράφι  των "αζήτητων".

Όπως φαίνεται  βρέθηκαν  δύο  που  ενδιαφέρονται  να τις  αποκτήσουν.

 Ο ένας είναι ο  Μαρινάκης του οποίου η εταιρεία όπως  έχει διαρρεύσει  έχει ήδη
  καταθέσει  στο ΕΣΡ το αίτημα και τα 3,5 εκατομμύρια που απαιτούνται , ενώ  ταυτόχρονα  παρουσιάζεται στα δικαστήρια  ως  πτωχευμένη  που  ζητά  τον διορισμό Δ.Σ  θέλοντας έτσι  να αποφύγει  την καταβολή  μισθών, φόρων και εισφορών  που  ήδη  χρωστάει.
Αυτό  που έχει επίσης  σημασία,  για να καταλάβει ο κοσμάκης  τι  σημαίνει  στον παράλληλο κόσμο  των  τηλεοπτικών επιχειρήσεων "μόχλευση" (δεν βρήκαμε πιο ευγενικό όρο για να περιγράψουμε τις εφαρμοζόμενες πρακτικές), είναι ότι ο Μαρινάκης κατέχει  το 22% της Τηλέτυπος  Α.Ε  που δεν έχει  άδεια να εκπέμπει  ενώ  στις  30 Οκτωβρίου  συζητείται η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας, σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης μετά από αίτημα των δανειοδοτριών τραπεζών.

Για σκεφτείτε κάτι περίπου αντίστοιχο. Να  σου παίρνουν το σπίτι  οι τράπεζες, εσύ να συνεχίσεις  να κατέχεις την κυριότητα και ενώ  φέρεσαι ως αδύναμος  να αποπληρώσεις  τα  ληξιπρόθεσμα χρέη σου, να  δίνεις  προκαταβολή για να αγοράσεις  την άδεια για να χτίσεις μια πολυκατοικία.

ΥΓ: Αν και άσχετο  με τα ΜΜΕ  μαθαίνουμε ότι  ο περιβόητος  για  την πτώχευση των  super market carefour Μαρινόπουλος, θα μπεί  επιθετικά  στην αγορά  επενδύοντας  τεράστια  ποσά.

Τι δεν καταλαβες;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου