ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ





ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ  ΤΟΥ ΠΑΣΥΜΗΤΕ
ΠΡΟΣ ΟΛΑ  ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγ. Παρασκευή 10/10/2018

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Μετά  από πίεσή μας  πραγματοποιήθηκε σήμερα  10/10/2018   συνεδρίαση  του Δ.Σ  του σωματείου μας, στην οποία  συζητήθηκαν τα θέματα  που θέσαμε  όπως η αντίθεση μας  σε μέρος της ανακοίνωσης του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  το οποίο θεωρούμε απαξιωτικό για συναδέλφους – μέλη μας και διασπαστικό του  ενωμένου συνδικαλιστικού κινήματος όπως αυτό  εκφράζεται  με  την συμμετοχή μας  στην ΠΟΣΠΕΡΤ.Μια ανακοίνωση  που διακίνησε  ο πρόεδρος  και κάποια μέλη,  χωρίς να μας έχει ενημερώσει έγκαιρα  και σωστά και φυσικά χωρίς να έχει  τη σύμφωνη γνώμη μας.  

Συνάδελφοι  επειδή  δεν είμαστε από εκείνους  που  έχουν ως δόγμα  το γνωστό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», και θεωρούμε ότι ο καλύτερος  τρόπος  να συνδικαλίζεται  κάποιος  είναι να τα φέρνει όλα στο φώς  και να μην κρύβει τίποτα  από τα μέλη,  γι αυτό  αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με αυτή την ανοιχτή επιστολή.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Την Παρασκευή  28/9/2018 συνεδρίασε το Δ.Σ  της ΠΟΣΠΕΡΤ σε πλήρη απαρτία, όπου  ενημερωθήκαμε  από το προεδρείο σχετικά με τις ενέργειες του για την ΚΥΑ, τη ΣΣΕ, τις προσλήψεις προσωπικού, τα οφειλομένα δεδουλευμένα της πρό  του «μαύρου» περιόδου κ.α, καθώς  επίσης για το τι ειπώθηκε σχετικά  στις συναντήσεις  που είχε στις  18/9/2018 και 20/9/2018  με την υπουργό εργασίας  κ. Αχτσιόγλου, και τον  υφυπουργό ΨΗΠΤΕ  κ.Κρέτσο αντίστοιχα.Μάθαμε  επίσης  ότι ο τρίτος εκ των υπουργών  που υπογράφουν την ΚΥΑ και συγκεκριμένα ο υπουργός οικονομικών, εδώ και μήνες δεν έχει δείξει διάθεση να αποδεχτεί το αίτημά της ΠΟΣΠΕΡΤ  για συνάντηση.

Ομόφωνα όλο το Δ.Σ  (συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ)  συμφώνησε ως προς  το περιεχόμενο της εισήγησης του προεδρείου, εισήγηση που εμείς πρώτοι  θα έπρεπε να έχουμε κάνει, και στην διαπίστωση  ότι  μέχρι  στιγμής  το μόνο που έχουμε  είναι υποσχέσεις και αναγνώριση  των δίκαιων  αιτημάτων μας. 

Γι΄αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα  από όλα τα μέλη  του Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ, να προχωρήσουμε μαζικά σε  επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι να δοθούν  οι απαιτούμενες  για τους εργαζόμενους λύσεις. Τονίζουμε ότι δήλωσαν αποχή και δεν μετείχαν σε αυτήν την ψηφοφορία, άρα δεν ακούστηκε η φωνή τους κρύβοντας τις προθέσεις τους σχετικά με αυτό το θέμα (ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΑ ΜΜΕ» και πρόεδρος  του ΠΑΣΥΜΗΤΕ Γ. Κασιμάτης και το μέλος Α. Κλαδευτήρας).






Κατόπιν της ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ , έγινε πρόταση των παρατάξεων (συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του προέδρου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ)  και των  πρωτοβάθμιων σωματείων, να πραγματοποιηθεί  κοινή γενική συνέλευση των μελών όλων των  σωματείων που είναι μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά  οι εργαζόμενοι για όλα  τα θέματα  που  αποτελούν  τα ζητούμενα  αυτών των κινητοποιήσεων και να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στον αγώνα.

Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή.

Αντί λοιπόν να γίνει πράξη η παραπάνω απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ (που είχε εισηγηθεί και ο πρόεδρος μας) και να καθοριστεί άμεσα η ημερομηνία της πανσωματειακής συνέλευσης , είδαμε μια  θολή και παρελκυστική  τακτική  όχι μόνο  στην τελευταία
ανακοίνωση αλλά και στα παραταξιακά τερτίπια του προέδρου, γεγονός  που μας  ανάγκασε  να απευθυνθούμε σήμερα στα μέλη μας.

Σήμερα λοιπόν στο Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, αποφασίστηκε  να προταθεί σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ και τα άλλα  σωματεία  που μετέχουν σε αυτήν, η Τετάρτη 17/10/2018  ως ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί  η  συμφωνημένη  πανσωματειακή  γενική συνέλευση.Επίσης μετά από όσα  είπαμε  στο σημερινό Δ.Σ  περιμένουμε  την ηθική αποκατάσταση των μελών μας εκ μέρους του προέδρου.
Συναδέλφισες, συνάδελφοι
·        Επειδή  δεν  θεωρούμε ανάξια  τα μέλη  μας που αξιολογήθηκαν ως ικανά  να  αποκτήσουν  θέση ευθύνης (διευθυντές, προϊστάμενοι κλπ) γεγονός  που  αμφισβητείται ευθέως  στην τελευταία ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ. 
·        Επειδή  τα ζητήματα  που μας απασχολούν είναι  καίρια και τα περιθώρια  για  συνέχεια  αλυσιτελών συζητήσεων με την διοίκηση ή την κυβέρνηση έχουν  εξαντληθεί
·        Επειδή οι προσλήψεις, η ΚΥΑ και  τα δεδουλευμένα μας δεν είναι  «φρούτα» που απλώς πρέπει να περιμένουμε να …ωριμάσουν για να πέσουν στο καλάθι των  διεκδικήσεών μας.
·        Επειδή  τον τελευταίο καιρό με ευθύνη κυρίως του προέδρου, το σωματείο μας λειτουργεί περισσότερο σαν εντολοδόχος  της νεότευκτης παράταξής του (ο ίδιος «ξέχασε» ότι όλοι μας  εκλεγήκαμε στις τελευταίες εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο) και λιγότερο σαν  συνδικάτο.
·        Επειδή θέλουμε ένα   συνδικάτο πραγματικά ζωντανό  που ξέρει να αγωνίζεται να διεκδικεί και να κερδίζει μαζί με όλους τους άλλους  εργαζόμενους στην ΕΡΤ.
Συνεχίζουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη  των συναδέλφων μας, κάνοντας το  συνδικαλιστικό μας χρέος με ενότητα, αγωνιστικότητα, διεκδίκηση και αποτέλεσμα.

Δ. Κούνης                  Γ. Γραμματέας ΠΑΣΥΜΗΤΕ
Γ. Βώβος                   Α΄Αντιπρόεδρος ΠΑΣΥΜΗΤΕ
Κ. Βαμβαρέκου         Μέλος Δ.Σ ΠΑΣΥΜΗΤΕ
Δ. Φλώρος                Μέλος Δ.Σ ΠΑΣΥΜΗΤΕ
Μ. Συγλέτος               Μέλος Δ.Σ ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου