ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Πως εννοεί ο αναπλ. γραμματέας προγράμματος της ΝΔ την "πολυφωνία" και την "αντικειμενική ενημέρωση" στην ΕΡΤ;

  Ο αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος της ΝΔ κ. Γραφάκος, προχθές  σε άρθρο  του  στα "παραπολιτικά" με τίτλο "ΔΕΗ και ΕΡΤ ο καθρέφτης του κρατισμού", αφού επανέλαβε  τα γνωστά  νεοφιλελεύθερα τσιτάτα  περί  κρατισμού, κομματισμού κλπ και τη "λύση" που μπορεί να έλθει μόνο απο την  οικονομική ολιγαρχία των  μπαταχτζήδων, αεριτζήδων και σορτάκηδων  της  "υγιούς επιχειρηματικότητας", κατέληξε στο  περισπούδαστο  "συμπέρασμα" - απόσταγμα υποκρισίας και  κομματικής διγλωσσίας, σύμφωνα με το οποίο:
"...Στην ΕΡΤ στόχος μας είναι ένας δημόσιος φορέας ενημέρωσης ανεξάρτητος από πολιτικές παρεμβάσεις εξασφαλίζοντας την πολυφωνία και την αντικειμενική ενημέρωση. Και όλα αυτά σε ένα νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με κανόνες διαφάνειας και αποτροπής ολιγοπωλίων... "
Την ερμηνεία  του πως  εννοεί  ο Μητσοτάκης , η ΝΔ  και ο  αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος της , την
"εξασφάλιση της πολυφωνίας και της αντικειμενικής  ενημέρωσης στην ΕΡΤ"  και το "νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο"  χωρίς  "ολιγοπώλια", την έχουν  δώσει   τις τελευταίες  ημέρες  τόσο ο  βουλευτής της ΝΔ , πρώην ΝΕΡΙΤάρχης, ,καθηγητής  της Νομικής, πρύτανης και πρόεδρος  σε κάμποσα  ιδρύματα, συλλόγους κλπ Θ. Φορτσάκης , όσο και ο γνωστός  για την αδυναμία  του  στη μαγειρική  της  συζύγου  του αρχηγεύοντος  στη Ν.Δ  δημοσιογράφος  Α. Καμπουράκης.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την ειλικρινή  ερμηνεία των δυο αυτών προσωπικοτήτων, πολύ απλά  "η ΕΡΤ  δεν πρέπει να έχει καθόλου ειδήσεις  αφού υπάρχουν και αλλού πηγές" κι ο νοών  νοείτω . 

ΥΓ: Ακόμα περιμένουμε  να δούμε  έστω κάποια χλιαρή αντίδραση  της ΕΣΗΕΑ  και των  "συστρατευμένων  στην κοινή αντίληψη"  Αντωνιάδου (ΝΔ) - Καπάκου (ΣΥΡΙΖΑ), σχετικά με την πρόταση  των Φορτσάκη - Καμπουράκη  να πέσει "μαύρο" στις  ειδήσεις  της ΕΡΤ.
Πρόταση  που εκτός  όλων των άλλων (ευθεία προτροπή σε παραβίαση του Συντάγματος, περικοπή της Δημοκρατίας κλπ) απειλεί  ευθέως και  την  εργασιακή ύπαρξη  των 620  δημοσιογράφων  που εργάζονται ή  απασχολούνται  στην ΕΡΤ.

Εκτός και εάν  το δίδυμο  των "συστρατευμένων"   της ΕΣΗΕΑ  ενδιαφέρεται για το μέλλον μόνο  μιας μικρής  ομάδας  που  με τον όψιμα  δημοσιοποιημένο ψευτοκαταγγελτικό της  λόγο, αφενός τροφοδοτεί   την δεδηλωμένη αντιερτική  λύσσα των  νοσταλγών του μαύρου στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και αφετέρου ξεδιψά (έστω και προσωρινά)  τους  διψασμένους  για  εξουσία  ξεπεσμένους "άρχοντες" και "αυλάρχες"  της  ΕΡΤ  καθώς επίσης και  τους  ...παραγκωνισμένους του ΣΥΡΙΖΑ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου