ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Καταγγελία για το OPEN από την οικογένεια του Ζακ: “Μετέδωσαν ως αποκλειστικές δηλώσεις του αδελφού του χωρίς τη συναίνεσή του” (Δεύτερο μεγάλο "φάουλ" μέσα σε δύο ημέρες απο τις "νέες" ειδήσεις του Open)


Με μία ανάρτηση στη σελίδα Justice For Zak/Zackie, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου στρέφεται εναντίον του OPEN και του δελτίου του (που μετρά μόλις 2 ημέρες…) για δηλώσεις του αδελφού του που μετέδωσαν ως αποκλειστικές, χωρίς τη συναίνεσή του ενώ, όπως λενε, το σχετικό ρεπορτάζ περιείχε και ψευδείς πληροφορίες!
Συγκεκριμένα, η οικογένειά του καταγγέλλει ότι “μεταδόθηκαν ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες του Νίκου Κωστόπουλου, αδελφού του Ζακ, οι οποίες μαγνητοφωνήθηκαν και μεταδόθηκαν ως αποκλειστικές δηλώσεις χωρίς τη συναίνεσή του. Το ρεπορτάζ εμπεριείχε επίσης ψευδείς πληροφορίες όπως π.χ. ότι ταξίδεψε στην Αθήνα”.
H οικογένεια του Ζακ αναφέρει επίσης ότι “πρόκειται για μια καταφωρη παραβίαση της δημοσιογραφικης δεοντολογίας και της επιθυμίας της οικογένειας να
παρεμβαίνει στο δημόσιο λόγο όποτε αυτή κρίνει” και προειδοποιεί ότι “για οποιαδήποτε ανάλογη πρακτική στο εξής θα ακολουθουνται οι νομικές και πειθαρχικες διαδικασίες που προβλέπονται“. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-tetradio.grοι υπεύθυνοι του OPEN υποστηρίζουν εντούτοις ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες, από τη δημοσιογραφική δεοντολογία, διαδικασίες….
Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι πέρα από τα χαμηλά ποσοστά που σημειώνει το καινούριο δελτίο (χθες γύρω στο 6% σύμφωνα με το e-tetradio), έχει καταφέρει, μέσα στις μόλις δύο ημέρες “ζωής” που μετράει, να κάνει, όπως όλα δείχνουν δύο μεγάλα “φάουλ”: το ένα είναι αυτό που καταγγέλλουν οι συγγενείς του Ζακ και το άλλο είναι η μετάδοση, στην πρεμιέρα μάλιστα του δελτίου, της “αποκλειστικής” πληροφορίας ότι οι δύο στρατιωτικοί που κρατήθηκαν για μήνες στην Τουρκία θα περάσουν από στρατοδικείο και μάλιστα με βαρύ κατηγορητήριο, πληροφορία που λίγη μόλις ώρα μετά διέψευσε κατηγορηματικά το ΓΕΕΘΑ! Καλή αρχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου