ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 (5/6/2019): ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ , ΑΛΛΟ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ(VIDEO)


Στις 5/6/2019   ο κ. Κυρανάκης στα πλαίσια της προβολής  των  θέσεων των κομμάτων  εν όψει των επερχόμενων εθνικών  εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, ήταν καλεσμένος  στην  εκπομπή  της ΕΡΤ1 "Για την Ελλάδα", όπου εκτός των άλλων δέχθηκε   ερωτήσεις και για τους σκοπούς  της Ν.Δ  σχετικά με το μέλλον της ΕΡΤ αλλά και των εργαζομένων σε αυτήν, στην περίπτωση  που γίνει αυτοδύναμα ή όχι κυβέρνηση.

Η απάντηση του κ. Κυρανάκη ήταν ασφαλώς  ευθυγραμμισμένη με τη γραμμή  που εδώ και λίγες ημέρες  έχει χαράξει προεκλογικά ο  αρχηγός της Ν.Δ, ότι δεν θα υπάρξουν απολυσεις στον δημόσιο τομέα, με μια όμως  λεπτή αλλά ουσιαστική διαφορά μιας και έπρεπε να αναφερθεί ειδικά  για τις απολύσεις στην ΕΡΤ. 

Έτσι λοιπόν ο κ. Κυρανάκης,  δεν  επανέλαβε  τη γενική  τοποθέτηση του αρχηγού του, αλλά την ...εξειδίκευσε  δηλώνοντας ότι "δεν θα απολυθεί κανείς ΜΟΝΙΜΟΣ δημόσιος υπάλληλος". 

Όταν  ο συνάδελφος  δημοσιογράφος της ΕΡΤ Β. Παπαδημητρίου , παρενέβη  τονίζοντας του ότι  "άλλο ΜΟΝΙΜΟΣ και άλλο συμβασιούχος αορίστου χρόνου ", ο κ. Κυρανάκης  συμφώνησε , αναφερόμενος  στη γνωστή  συνταγματική (κι όχι Μητσοτακική)  προστασία των ΜΟΝΙΜΩΝ δημ. υπαλλήλων.

Λίγο πρίν  απαντώντας εμφατικά  δύο φορές στην ερώτηση τι θα γίνει με τους   εργαζόμενους στην ΕΡΤ, επανέλαβε ξεκάθαρα ότι είχε πεί  πρόσφατα και ο αρχηγός του Κ. Μητσοτάκης, ότι  "η ΕΡΤ δεν είναι ένα θέμα  2.600 εργαζομένων είναι ένα θέμα  11 εκατομμυρίων  φορολογούμενων " (Πάλι δηλώθηκε αυξημένος ο αριθμός των υπάλληλων της ΕΡΤ. Τουλάχιστον δεν μίλησε για "6.000 κηφήνες" όπως είχε πεί πρόσφατα ο συνυποψήφιός του στις επερχόμενες εκλογές κ. Μπογδάνος  όταν  εξηγούσε στον ΣΚΑΪ γιατί είναι αναφανδόν  υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ)

Φυσικά ο κ. Κυρανάκης δεν απάντησε στην ερώτηση του συναδέλφου Β.Παπαδημητρίου  σχετικά με την δραστική συρρίκνωση των λειτουργιών και υποδομών της ΕΡΤ που  θα είναι το πρώτο  επακόλουθο της  προαναγγελθείσας  απο τον Κ.Μητσοτάκη μείωσης  του ανταποδοτικού τέλους   κατά 50%.

Όταν έγινε αναφορά  σε ρεβανσιστικές συμπεριφορές, ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι ρεβανσισμός είναι όταν έρχεσαι στην εξουσία και προσπαθείς να κλείσεις  ιδιωτικά  κανάλια τα οποία πιστεύεις ότι  ήταν απέναντί σου.

Πιό κάτω ένα απόσπασμα απο  τις απαντήσεις - δηλώσεις του κ. Κυρανάκη και στο τέλος  ¨μικρό απόσπασμα απο μια  συνέντευξη του κ. Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου