ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ(ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΤ3):Η ανακοίνωση-"μνημείο" της ΝΔ αποτελεί "προγραμματική" ανακοίνωση "μαύρου" στην ΕΡΤ


Ή δημόσια τοποθέτηση του συνάδελφου Στέλιου Νικητόπουλου τον περασμένο Αύγουστο έγινε εξ αφορμής  μιας  ανακοίνωσης  της Ν.Δ  η οποία  απαντώντας  σε ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ  σχετικά  με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη σε  δήθεν "εκπροσώπους" των εργαζομένων στην ΕΡΤ, ξεκαθάριζε  ότι όταν ο αρχηγός  της  δήλωνε πως "δεν θα απολυθεί κανείς  απο την ΕΡΤ" δεν  το εννοούσε  αφού στη "νέα  ΕΡΤ  δεν θα έχουν θέση  οι πάσης φύσεως Καλφαγιάννηδες  και οι συμβασιούχοι γκαουλάϊτερ του ΣΥΡΙΖΑ".

Σωστά επισήμανε  τότε ο συνάδελφος Νικητόπουλος, ότι αυτή  η "διευκρίνηση" - απειλή δεν αφορά φυσικά  μόνο τον Καλφαγιάννη και όσους  στηρίζουν  την ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά όλους  τους εργαζόμενους και ειδικά  εκείνους  που θα χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα τους όχι για να γλύψουν την εξουσία αλλά για να καταγγείλλουν , να διαμαρτυρηθούν, να φωνάξουν για τα  δικαιώματά τους, για  την δημόσια ραδιοτηλεόρααση, για τη δημοκρατία, για την ελευθερία  στην έκφραση , για την  αδικία και την εξυπηρέτηση  κομματικών και επιχειρηματικών  συμφερόντων εις βάρος του λαού:

Stelios Nikitopoulos (facebook)
25 Αυγούστου 2018 στις 12:51 μ.μ.

Η ΝΔ μας πληροφόρησε ότι προκάλεσαν "εύλογη αγανάκτηση" οι δηλώσεις Μητσοτάκη ότι δεν θα απολυθεί κανένας από την ΕΡΤ και διευκρινίζει σε ανακοίνωση της ότι δεν εννοούσε ακριβώς αυτό, απολύσεις θα γίνουν και θα αφορούν "πάσης φύσεως Καλφαγιάννηδες".
 Κι αν νομίζει κανείς ότι αυτό αφορά μόνο τον Καλφαγιάννη, ή και κάποιους ακόμη, να με συγχωρεί, αλλά δεν βλέπει το δάσος, ότι δηλαδή στο στόχαστρο είναι ο συνδικαλισμός.

 Για μένα λοιπόν η ανακοίνωση απολύσεων από την αμετανόητα ακροδεξιά ΝΔ των Γεωργιάδηδων και των Βορίδηδων αφορά και τους πάσης φύσεως Νικητόπουλους, οπότε με αφορά και προσωπικά, καθώς και τους πάσης φύσεως εργαζόμενους που θα τολμήσουν να βγάλουν γλώσσα και να διεκδικήσουν, οπότε με αφορά και συλλογικά.

 Η αυταρχική αντίληψη της ΝΔ είναι τέτοια που εγκαλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ γιατί όπως λέει, δεν
δείχνει καν να ενοχλείται από τις ανακοινώσεις που εκδίδει η ΠΟΣΠΕΡΤ, προφανώς θεωρώντας ότι δουλειά της διοίκησης της ΕΡΤ είναι να αποτελεί πειθαρχικό όργανο και λογοκριτής της ομοσπονδίας των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση-"μνημείο" της ΝΔ αποτελεί "προγραμματική" ανακοίνωση "μαύρου" στην ΕΡΤ το οποίο κατ' ευφημισμό ονομάζει επανίδρυση, είναι καραμπινάτη ανακοίνωση μελλοντικών απολύσεων και ευθεία απειλή για κατάλυση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Αν δεν αγωνιστούμε ώστε η ΕΡΤ να πάψει να είναι έρμαιο των κυβερνήσεων τότε το "μαύρο" θα είναι μέρος της δουλειάς μας και της ζωής μας.

Αυτή η ανακοίνωση πρέπει να βρει την απάντησή της μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας χωρίς ηττοπάθεια και φόβο.

(Η δημόσια αυτή τοποθέτηση του συνάδελφου Στέλιου Νικητόπουλου είχε αναδημοσιευθεί απο το Blog της ΠΟΣΠΕΡΤ στις 25 Αυγούστου του 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου