ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Κ. Καρίκης (Δημοσιογράφος ΕΡΤ):"Όποιος έχει κάτι κακό στο μυαλό του, ας κοπιάσει. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε"


Απο τη σελίδα του συναδέλφου δημοσιογράφου της ΕΡΤ  Κωνσταντίνου  Καρίκη

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα από τη στιγμή που η ΕΡΤ υπέπεσε σε ένα ακόμη σοβαρό σφάλμα, δίνοντας αφορμή σε επαγγελματίες επικριτές και συνειδητούς συκοφάντες να ξεράσουν τους συνήθεις (υποβολιμιαίους) φιλιππικούς τους ενάντια στην Χούντα της Κόκκινης ΕΡΤ. 

Γνωστοί και άγνωστοι Δημοσιολογούντες, καϊνάρια των σόσιαλ μήντια και οι συνήθεις πολιτικάντηδες είπαν το βγαλμένο απ΄την χορτάτη τους κοιλιά κατιτίς τους υπερθεματίζοντας σε μύδρους και κατάρες για την «κατάντια» της Αντιδημοκρατικιάς ΕΡΤ Α.Ε. και αναθεματίζοντας όλους εμάς που αφού αγωνιστήκαμε δύο χρόνια να μείνει όρθια, ξαναπιάσαμε δουλειά, κάποιοι από εμάς και από θέσεις ευθύνης. 

Το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιουνίου, η τηλεόραση της ΕΡΤ είχε καταληφθεί από δύο επαγγελματίες υβριστές της. 

Στο ένα κανάλι γνωστός ψευτόμαγκας τσαντρικής σχολής, φίλος του Κορυφαίου Ιδιοκτήτη Πιτσαρίας στον Πλανήτη, στο άλλο κανάλι Ασημαντότης Καριέρας που είχε ξωμείνει να σιτίζεται στο Δημόσιο Κανάλι από άλλες, παλιές εποχές που γλείψε-γλείψε έπαιρνες την εκπομπούλας και δεν σε ξήλωνε κανείς μέχρι να βαρεθείς να ψωμίζεσαι από το Ανταποδοτικό.

Η ΕΡΤ όσα λάθη κι αν κάνει δεν
έπαψε και δεν θα πάψει ποτέ να είναι ο φάρος της πολυφωνίας, η πλουραλιστική εκείνη όαση στη Χούντα των καναλαρχών που ορίζουν λίστες καλεσμένων και λίστες αποκλεισμένων από τα στούντιο που έχτισαν με τον ιδρώτα τους (άντε, και με τις υπερτιμημένες μπίζνες τους με το Δημόσιο κάποιοι).

Από τη μια λοιπόν η κυρά που κίνησε για Βρύξελλο αλλά πνίγηκε στην χυδαία και επηρμένη αμορφωσιά της και δεν κατάφερε παρά να φτάσει μέχρι την Πρέβεζα, την πόλη όπου ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ αυτοκτόνησε ο Ποιητής. Στο δρόμο για τη Μεγάλη Αμφικτυονία των Λαών της Ευρώπης δεν δίστασε να αποπατήσει πάνω στο μαγαζί το οποίο την τιμά και την ανέχεται εδώ και πολλά χρόνια, πληρώνοντάς την για μια υπερτιμημένη και θανάσιμα αδιάφορη εκπομπή που το μεγαλύτερο επίτευγμά της ήταν όταν κατάφερε να εμπνεύσει τον διαβόητο Γιώργο Μητσικώστα στην -ίσως- πιο εμπνευσμένη μίμησή του κατά τη βραχύβια καθημερινή του εκπομπή. 

Από την άλλη ο κύριος ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ (θυμάσαι Αννέτα Καββαδία;), που λίγη ώρα μετά το συμβολικό ενσταντενέ μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως η ΝΕΡΙΤ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ (sic). 

Ο τάφος του Ροδόλφου Μορώνη είναι ακόμη φρέσκος, και όσο κι αν οι γλυκανάλατοι επικήδειοι «λησμόνησαν» την παραιτησάρα που είχε πετάξει στα μούτρα των τότε κυβερνώντων, δεν μπορούμε, δεν γίνεται να ξεχάσουμε οτι ο πρόσφατα μεταστάς, κορυφαία μορφή της σύγχρονης ελληνικής Δημοσιογραφίας, είχε με κρότο παραιτηθεί από τη Σούπερ-Δημοκρατικιά ΝΕΡΙΤ αγκαλιά με τον σεμνό καθηγητή Μακρυδημήτρη έπειτα από μια χυδαία επέμβαση του τότε Μαξίμου που απλά δεν γούσταρε να βλέπει τη φάτσα του Τσίπρα, βρε αδερφέ, στην τηλεόραση.

Η ΕΡΤ λοιπόν είναι εδώ, είναι Δημοκρατική και με όλα τα κακά της μοίρας της ανταποδίδει (ανεπαρκώς, έστω) Δημόσια Αξία αξιοποιώντας τα ελάχιστα χρήματα που οι -υποχρεωτικώς συνδρομητές- πολίτες ακουμπάνε στο ταμείο της. 

Η ΕΡΤ είναι εδώ και είναι αρκετά δυνατή ωστε να μη φοβάται σαχλεπίσαχλες σουσουράδες και μικρονοϊκά κουτσαβάκια της πολιτικής, να τους δίνει χώρο και Δημόσιο Βήμα. 

Η ΕΡΤ είναι εδώ χωρίς κόμπλεξ απέναντι στους δολοφόνους της και τις εγωπαθείς χανούμισες της κάθε ελίτ. 

Η ΕΡΤ είναι εδώ και δεν φοβάται κανέναν. 
Και αυτή ακριβώς η εικόνα είναι η απόδειξη. 
Αυτή η εικόνα είναι το καλύτερο αφιέρωμα στη μέρα που άλλαξε για πάντα τις ζωές μας. 

Κι όποιος έχει κάτι κακό στο μυαλό του, ας κοπιάσει. 
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου