ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ" ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ - ΤΙ ΛΕΝΕ Η "ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ" ΚΑΙ ΟΙ "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔ


Προεδρείο εργοδοτών έχει πλέον ο κλάδος μας. Τα ίδια πρόσωπα Αντωνιάδου - Καπάκος, τρείς πρόθυμες κυρίες και ο αθλητικός «εντεταλμένος» του συστήματος Βαρδινογιάννη ξελασπώνουν παντού την διαπλοκή.

Στον ΕΔΟΕΑΠ δίνουν πιστοποιητικά στους ιδιοκτήτες και την Αυγή, για να ρυθμίζουν τα φέσια τους στα Ταμεία, χωρίς να πληρώνουν τον κόσμο, ώστε να εισπράξουν τις επιδοτήσεις Κρέτσου για πρωτοσέλιδα που θα λιβανίζουν την Κυβέρνηση τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Στην ΕΣΗΕΑ έχουν ξεχάσει και την λέξη απεργία, ξορκίζουν τα δεινά του δημοσιογραφικού κλάδου με λιτανείες και τις ευλογίες του Πατριάρχη και γίνεται πάρτι με χορηγίες-ξέπλυμα από βιομηχανίες και Τράπεζες για το μορφωτικό ίδρυμα και σεμινάρια.

΄Ερχονται να συνεχίσουν την κατεδάφιση όλων των εργατικών δικαιωμάτων για να διοργανώνουν ΜΟΝΟ «φιλολογικό τσάι», σύμφωνα με τις υποδείξεις εργοδοτών, κυβερνητικών, καραμανλικών αρθρογράφων και άλλων χορηγών.

Και για να γίνουν αυτά σε χρόνο μηδέν, ώστε να εξοφλήσουν τα γραμμάτια, μόνο τις γεωτρήσεις του Ερντογάν δεν επικαλέστηκαν ως άλλοθι.

Στη σημερινή πρεμιέρα της θητείας του νέου ΔΣ ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ Δημ. Τσαλαπάτης κατήγγειλε όλα αυτά και το συνασπισμό της συνδικαλιστικής ντροπής επισημαίνοντας ότι:


Η αποχώρησή μας από την σημερινή ψηφοφορία για την συνέχιση της συμπόρευσης Αντωνιάδου- Καπάκου και στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως και στην προηγούμενη θητεία, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή μας στις πρακτικές του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που υλοποιεί αυτή η σύμπραξη.

Ήδη έχουν αρχίσει και συνεχίζονται, εκκαθαρίσεις εν λειτουργία σε εφημερίδες, στάσεις πληρωμών, περικοπές μισθών στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ στα γραφεία Τύπου. Μαζί με τις συντάξεις έρχονται και περικοπές στις επικουρήσεις και στο εφάπαξ, απολύσεις με την εργοδοτική αυθαιρεσία να κορυφώνεται σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο.

Καταψηφίζουμε τις πολιτικές και συνδικαλιστικές πρακτικές που οδήγησαν και οδηγούν την ΕΣΗΕΑ, τον ΕΔΟΕΑΠ, την ΕΡΤ, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε δρόμο που δύσκολα έχει επιστροφή.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να αναδειχθεί ένα αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, όπως είναι η πάγια αρχή της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ, καθώς υπήρξαν παρατάξεις που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτό, ενώ άλλες κατάθεσαν ένα πλαίσιο που αντιστρατεύονταν τις βασικές επιτυχίες του κλάδου τα τελευταία χρόνια (σωτηρία ΕΔΟΕΑΠ, υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο Δημόσιο, άρνηση ψήφισης του νέου διεθνούς κώδικα δεοντολογίας).

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ συμφώνησε με την παράταξη ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ στην ανάδειξη ενός λειτουργικού προεδρείου που θα έχει ως στόχους:

Τη συνέχιση της μάχης για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ ενόψει και της «μάχης των μαχών», της 24ης Ιουνίου, οπότε και εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή των εργοδοτών κατά του 2%.
Την εφαρμογή της νέας συλλογικής σύμβασης και της νέας ΚΥΑ για το Δημόσιο που σαμποτάρεται από τους γραφειοκράτες (π.χ. ΕΡΤ)
Την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, μετά από πολλά χρόνια, στον ιδιωτικό τομέα.
Τη διατήρηση και ανάπτυξη όλων των Δημόσιων Μέσων, χωρίς περικοπές των δομών τους και του δημοσιογραφικού δυναμικού τους.
Την τήρηση της δεοντολογίας και την εξασφάλιση της αξιοπιστίας στην ενημέρωση των πολιτών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ "ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ" 

Με την συγκρότηση του νέου προεδρείου του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επικεφαλής τη Μαρία Αντωνιάδου, που έγινε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια μόλις δέκα μέρες μετά τις εκλογές, ολοκληρώθηκε η φετινή εκλογική διαδικασία.
Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» για μια ακόμη φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκαν στο μήνυμα της κάλπης.
Οι δημοσιογράφοι ανέδειξαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά την παράταξη μας στην πρώτη θέση και μας έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε ενωτικά τον αγώνα για ΕΔΟΕΑΠ όλων των δημοσιογράφων, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για προάσπιση των δικαιωμάτων μας, για ένα καλύτερο αύριο για τους δημοσιογράφους και τις οικογένειες τους.
Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» ευχαριστούν τους 955 συναδέλφους που στήριξαν με τη ψήφο τους τη παράταξη σε μια δύσκολή εκλογική μάχη, την οποία δώσαμε με αξιοπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό κόντρα σε προσωπικές επιθέσεις, διαδικτυακή λασπολογία, λεκτικό τραμπουκισμό και μεγάλα ψέματα.
Όμως το έργο και η δράση μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν η καλύτερη απάντηση. Η νέα θητεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρχίζει με τη μητέρα των μαχών, την μάχη για τον ΕΔΟΕΑΠ τη Δευτέρα 24/6 στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ενωμένες όλες οι δυνάμεις του κλάδου θα δώσουν και αυτή τη μάχη και θα νικήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου