ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Ματίνα Παπαχριστούδη (digitaltvinfo.gr): Από το «μαύρο» στο «γκρίζο» στην ΕΡΤ


Εντός της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έχει ανοίξει η συζήτηση για τη μεταφορά του ραδιοτηλεοπτικού σήματος και μετάδοσης μέσω IP πρωτοκόλλου. 

Μια συζήτηση που μετράει τουλάχιστον δυο χρόνια και στην ΕBU ανάμεσα στους μεγάλους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς.

 Αιτία φυσικά η συνεχής απώλεια ελεύθερου φάσματος το οποίο παραχωρείται σταδιακά στις τηλεπικοινωνίες για ολοένα και νεότερες –ακριβότερες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

 Η κατοχύρωση του
ελεύθερου τηλεοπτικού σήματος μέχρι και το φάσμα των 700ΜHz ως το 2026 δεν έχει εφησυχάσει-και δικαίως- τις ηγεσίες της ελεύθερης τηλεόρασης. 
Στις χώρες της Ευρώπης μάλιστα η συζήτηση αυτή γίνεται από κοινού και σε συνεργασία με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι έχουν αναθέσει τα ηνία στην έρευνα και τις πρωτοβουλίες στην EBU.

Στο απόηχο των σημαντικών αυτών εξελίξεων στην Ελλάδα κινείται μόνο η ΕΡΤ.
 Μόνη της, χωρίς καμία στήριξη κρατική ή της αγοράς, εσχάτως και υπό την απειλή ενός νέου «λουκέτου» αν και εφόσον γίνει γίνει κυβέρνηση το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Πρώτα όμως η είδηση.

 Η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο διεξάγει μελέτη της οποίας τα αποτελέσματα αναμένονται πιθανώς και εντός Ιουλίου για τη μετάβαση της μετάδοσης του ραδιοτηλεοπτικού σήματος μέσω IP πλατφόρμας. 
Η έρευνα αυτή διεξάγεται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, παράλληλα με την έρευνα για το νέο business plan που έχει αναθέσει η διοίκηση της ΕΡΤ στην Grant Thornton. Μια διαδικασία που όπως όλα δείχνουν κινδυνεύει να γκρεμιστεί με πάταγο εξαιτίας των εξελίξεων στην πολιτική σκηνή.

Δυστυχώς για τη χώρα, την αγορά, αλλά και για τους τηλεθεατές, η ΕΡΤ μετά την επάνοδο της το 2015...

ολόκληρο το άρθρο στο https://digitaltvinfo.gr/news/media-news/item/27041-apo-to-mayro-sto-gkrizo-stin-ert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου