ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΕΣΡ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΙΔΙΩΤΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 106,7 FM ΤΗΣ ΕΡΤ (ΕΡΤopen)


Αναδημ. απο τις typologies.gr

Το ΕΣΡ, με την υπ’ αριθμ. 8/2020 απόφασή του, απέρριψε το αίτημα της Α. Βεντούρης Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ΑΕ για τη χορήγηση βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας στον ραδιοφωνικό σταθμό Άστρος FM.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της απόφασης είναι πως ο διεκδικητής της βεβαίωσης παραδέχεται πως χρησιμοποίησε τη συχνότητα 106,7, ιδιοκτησίας ΕΡΤ, για να μεταδώσει σήμα. 

Πρόκειται για τη συχνότητα –ιδιοκτησίας ΕΡΤ, που είχε παραχωρηθεί στη Βουλή– που κατηγορείται πως… καταπάτησε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ Open όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ. 

Από την παραδοχή του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού Άστρος FM αλλά και την απόφαση του ΕΣΡ προκύπτει πως η συχνότητα 106,7, όσο δεν μεταδιδόταν πρόγραμμα από την ΕΡΤ ή από τη Βουλή, συνιστούσε στόχο για τη μετάδοση πειρατικού προγράμματος και πως στη συνέχεια η εκπομπή της ΕΡΤ Open συνετέλεσε ώστε να διαφυλαχθεί η περιουσία του Δημοσίου.

Στίς 4/11/2017  οι "Τυπολογίες"  έγραφαν και πάλι σχετικά με τις παρεμβολές  στη συχνότητα  106,7 FM :




Εδώ και τρεις μήνες το ραδιόφωνο της ERT Open 106.7 FM δεν εκπέμπει στη συχνότητα του στα FM καθώς ένας «πειρατής» έχει «καβαλήσει» παράνομα τη συχνότητα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ERT Open 106.7 FM «η συντονισμένη αυτή ενέργεια δεν καθίσταται μόνο ανήθικη αλλά και παράνομη» καθώς η συχνότητα αυτή έχει παραχωρηθεί προς χρήση από την ΕΡΤ στην ERT Open τιμώντας τους αγώνες για ελευθεροφωνία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου