ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΡΟΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID 19




ΕΠΙΣΤΟΛΗ
                                                                                                         Αγία Παρασκευή, 10/3/2020                 
                                                                                      Αρ. Πρωτ. 2030
Προς:
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσο
και Μέλη Δ.Σ. ΕΡΤ

Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 ο οποίος προκαλεί τη νόσο COVID 19. Αν και ευχόμαστε να μην υπάρξει δεύτερη φάση εξάπλωσης το ιού στη χώρα μας, αυτό παραμένει κατά τα φαινόμενα ευχή. Όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και πόσο μάλλον εμείς οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοφωνία τηλεόραση που πρέπει να ενημερώνουμε έγκαιρα και σωστά την κοινωνία.

Οι συνάδελφοί μας μέχρι σήμερα δίνουν μάχη  και θα συνεχίσουν να δίνουν  για την ενημέρωση, τον αθλητισμό (πχ μεταδόσεις - σε εξέλιξη η αφή της ολυμπιακής φλόγας στην Ηλεία), τα κοινωνικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά (λειτουργίες κλπ) δρώμενα με την παρουσία τους σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις. Δεδομένης  της  διασποράς  και ταχύτητας  μετάδοσης του covid-19, εκθέτουν τον εαυτό τους, τις οικογένειες αλλά και τους συναδέλφους τους σε μεγάλο κίνδυνο, δουλεύοντας σε ένα περιβάλλον  ανασφάλειας και διαρκούς ψυχολογικής πίεσης, υπακούοντας σε αποφάσεις για κάλυψη όλων αυτών των εκδηλώσεων – μεταδόσεων που παίρνονται από εσάς ερήμην των εκπροσώπων τους  και αδιαφορώντας για τις ανάγκες τους.

Σας καλούμε άμεσα να λάβετε όλα εκείνα τα μέτρα για τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, κυρίως των εξωτερικών μεταδόσεων καθώς και όλων όσων έχουν επαφή με το κοινό (καλεσμένους, συναυλίες κλπ) σε όλα τα κτίρια της ΕΡΤ – Κεντρικά και περιφέρεια.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ασχοληθείτε επιτέλους και με τους εργαζόμενους και να κάνετε
απολύμανση και όσες ακόμα χρειαστούν, σε χώρους κοινού στην ΕΡΤ. 
Τα μπουκαλάκια με το αντισηπτικό δεν φτάνουν – θα έπρεπε να υπάρχουν και σε όλα τα γραφεία.

Για τους συναδέλφους στα εξωτερικά συνεργεία πρέπει άμεσα να τους χορηγηθούν όλα εκείνα τα μέσα ώστε να μπορούν να εργαστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι η ικανοποίηση μέσω του οργανογράμματος της ρεβανσιστικής διάθεσής σας και το βόλεμα των «κολλητών» και της καμαρίλας σας αφού έχετε ήδη προσυμφωνήσει τις τοποθετήσεις – τις προσλήψεις στρατιών συμβούλων και παρατρεχάμενων και οι προκηρύξεις είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Προτεραιότητα είναι όλα αυτά που απασχολούν την κοινωνία, αυτές τις δύσκολες κοινωνικο/πολιτικο/οικονομικές και εθνικές περιστάσεις.
Η ΕΡΤ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ραδιοφωνία τηλεόραση και όχι φέουδο κανενός.
Καλείστε για μια φορά ακόμα να αναλάβετε τις ευθύνες σας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου