ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Η επιστολή του Δ. Τσαλαπάτη για τις αυταρχικές συμπεριφορές της σύμπραξης Αντωνιάδου - Καπάκου και τον παράνομο αποκλεισμό του απο τις συνεδριάσεις του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ

31/03/2020

Προς το ΔΣ  της ΕΣΗΕΑ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ να συνεχίζονται οι  αυταρχικές συμπεριφορές  της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία εκφράζεται από τη πολιτικο-συνδικαλιστική  σύμπραξη της κ. Μ. Αντωνιάδου  και του κ. Σ. Καπάκου.

Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη τι συμβαίνει και τι προμηνύεται, ούτε με την ιδιότητα εταίρων στη διαχείριση των θεμάτων της ΕΣΗΕΑ και τη διαχείριση εσόδων από κοινωνικό πόρο, ούτε βέβαια στα ζητήματα υγείας ζωής και ασφάλισης , ως συμμέτοχοι στην πλειοψηφία του ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ.

Η νόμιμος εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ μας διαβεβαίωσε χθες, όπως είχε υποχρέωση, ότι θα εξασφαλιστεί κάθε δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης για ελεύθερη πρόσβαση εξ αποστάσεως στις διαδικασίες που αφορούν την ΕΣΗΕΑ. Ουδέν αναληθέστερον , όπως απεδείχθη

Ο   αποκλεισμός μου είναι προφανής για λόγους που γνωρίζει η πλειοψηφία. Απλώς παρανομούν και είναι υπόλογοι. Το δικαίωμα μας  στην ελευθερία της έκφρασης και άποψης είναι αδιαπραγμάτευτα.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι από σήμερα το πρωί  ορίζεται ότι:


«…Στο τριακοστό τρίτο άρθρο της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α ́ 68) προστίθεται παρ. 3, ως εξής:
«3. H λήψη των αποφάσεων των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου μπορεί να λαμβάνει χώρα και με τηλεδιάσκεψη για όλα ή για κάποια από τα μέλη τους, με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο, καθώς και δια περιφοράς. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, οι υπογραφές των μελών του συλλογικού οργάνου μπορούν να αντικαθίστανται με ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα. Η παρούσα ισχύει έως τις 30 Ιουνίου 2020..»

Έχω την  βεβαιότητα ότι οι δικηγόροι της ΕΣΗΕΑ που παρίστανται στη διαδικασία , με αποκλεισμό μέλος του ΔΣ, θα τους υποδείξουν την άμεση τήρηση της νομιμότητας  και την ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ οφείλονται απαντήσεις στα εξής:

-Ποια είναι η θέση της  ΕΣΗΕΑ για συντάκτες υπό αναστολή;
-Ποια είναι η τοποθέτηση για την κατάργηση της έννοιας της εφημερίδας της Κυριακής;
-Πως αντιμετωπίζεται τo πρόβλημα με τις αθλητικές εφημερίδες;
– Θα υπάρξει  προσφυγή στο ΕΣΡ για τις αναστολές συμβάσεων εργαζομένων σε ρδιοτηλεοπτικά 

Μέσα για τις μαζικές απολύσεις σε άλλα που παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό (πχ. Alpha TV Sport 94 FM , Legend 88,6 FM) ;

Δ. Ι. Τσαλαπάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου