ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΑΜΠΡΙΤΣΟΥ- ΖΟΥΛΑ «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ» ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αγ. Παρασκευή  10/3/2020

ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ  ΕΙΣΟΔΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΓΑΜΠΡΙΤΣΟΥ- ΖΟΥΛΑ
«ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ»  ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ  ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Για άλλη μια φορά   η διορισμένη από τον πρωθυπουργό  διοίκηση  Γαμπρίτσου – Ζούλα  έδειξε  τα  αντεργατικά και αντικοινωνικά  της  αντανακλαστικά.

Πριν από λίγο έστειλαν στα  emails  των συναδέλφων μας    μια  άθλια “προειδοποίηση”  με την οποία  τους καλούν  για όσο διαρκεί το κλείσιμο  των  σχολικών μονάδων και των παιδικών σταθμών  «να μην φέρουν στους χώρους εργασίας τα παιδιά τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η προσπάθεια που όλοι καταβάλλουμε για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του ιού».

Αυτή  η ανάλγητη διοίκηση, αντί  να αφιερώσει τουλάχιστον  λίγα λεπτά  «σύσκεψης»  για το τεράστιο  πρόβλημα  που θα αντιμετωπίσουν  από αύριο  πολλοί συνάδελφοί μας  γονείς ανήλικων παιδιών, μετά την απόφαση  του Υπ.Παιδείας να κλείσει για 15 ημέρες  όλα τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς  και τα ΑΕΙ, τους λέει με απλά λόγια  να «κόψουν το λαιμό τους» και πως  για να  εργαστούν,  θα πρέπει  να αφήσουν  τα ανήλικα  παιδιά τους στο έλεος του Θεού.

Αυτός  είναι ο τρόπος  με τον οποίο  η διοίκηση της ΕΡΤ « καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που έχουν παιδιά» (έτσι καταλήγει το email της δ.ανθρ. δυναμικού) ώστε να ζητά με θράσος την «κατανόησή» μας;;;
Αν οι κ. Γαμπρίτσος και Ζούλας  νοιάζονταν  έστω και προσχηματικά για  τους εργαζόμενους γονείς ανήλικων παιδιών, θα επρεπε να ήταν έτοιμοι και να είχαν αποφασίσει να  τους παραχωρήσουν  άδεια    για  όσες ημέρες  μείνουν κλειστά  τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι  παιδικοί  σταθμοί .Αν  δεν  προλάβαιναν να …συσκεφθούν  για  να πάρουν μια τέτοια απόφαση,  θα μπορούσαν να δώσουν  εντολή  στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου  Δυναμικού  να δικαιολογήσει  τουλάχιστον για τις επόμενες δύο ημέρες την απουσία τους και να τους στείλει το αντίστοιχο  email  μέχρι «νεωτέρας».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  απαιτεί εδώ και τώρα  από τη διοίκηση  να
σκύψει πραγματικά  στο τεράστιο πρόβλημα  που  θα αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί μας  γονείς ανηλίκων παιδιών και να τους  επιτρέψει να απουσιάσουν από την εργασία τους  με αποδοχές, ώστε  να φροντίσουν  τα παιδιά τους  για όσο  χρόνο η πολιτεία  τα κρατά  μακριά  από τους παιδικούς σταθμούς , τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία.

Στους  συναδέλφους μας  που  θα αναγκαστούν  να μείνουν με τα ανήλικα παιδιά τους,  τους λέμε ότι  θα  είμαστε  στο πλευρό τους και δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε  δυναμικά από τη διοίκηση  να πράξει  τα αυτονόητα  που περιγράψαμε , όπως  διεκδικούμε  και  για  τους  υπόλοιπους  συναδέλφους  και ειδικά για όσους εκτίθενται  περισσότερο  στον κίνδυνο της μόλυνσης  από τον covid19,  να  τους προσφέρει  η  εταιρεία  τον απαραίτητο  υγειονομικό εξοπλισμό και να πάρει  η διοίκηση  τα αναγκαία κατά περίπτωση  μέτρα για την προστασία  της υγείας  τους(Στα πλαίσια  αυτής  της  διεκδίκησης   σήμερα το πρωί  στείλαμε  σχετική  επιστολή  προς τον Δ. Σύμβουλο)

Καμία  ανοχή στις  ανάλγητες και αντικοινωνικές  συμπεριφορές 
της  διορισμένης  διοίκησης.
Απαιτούμε  εδώ και τώρα  να  δοθούν  οι  αναγκαίες  λύσεις  και πρόνοιες  για την ασφάλεια την υγεία και την  ζωή  των  εργαζόμενων και των οικογενειών τους.
                                    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου