ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ


               
     Αγία Παρασκευή, 10/03/2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη το σημερινό δελτίο τύπου της διοίκησης της ΕΡΤ που αφορά τη ρίψη μπογιάς στο κτίριο της ΕΡΤ3 στην Αγγελάκη.
Η διοίκηση της ΕΡΤ, κατά πάγια τακτική της βάζει μπροστά σαν ασπίδα τους εργαζόμενους, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για την σημερινή εικόνα  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Οι εργαζόμενοι μοχθούν και εργάζονται κάτω από άσχημες συνθήκες για να ζήσει και να αναπτυχθεί η ΕΡΤ, όχι όμως σαν κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας, σαν μέσο διαστρέβλωσης και απόκρυψης των γεγονότων και σαν εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης.
Για αυτή την κατάντια  σίγουρα  δεν φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά οι διορισμένες από το Μαξίμου διοικήσεις και οι  παρατρεχάμενοι υπηρέτες «παντός καιρού».
Η «επίθεση» (όπως γράφει η διοίκηση στο δελτίο τύπου) με μπογιές στο κτίριο της ΕΡΤ3, αφορά τους ίδιους και το παραγόμενο προϊόν της ΕΡΤ για το οποίο μάλιστα, καμαρώνουν λές και δεν γνωρίζει η κοινωνία ποιος είναι ο «μάγειρας» και τι υλικά έχει η «σούπα» που τους προσφέρουν, λές και δεν ξέρει αυτή η κοινωνία ποια είναι η πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα που περιέχει λογοκρισία, απόκρυψη ειδήσεων, πειθαρχία στις κατευθύνσεις του «επιτελικού κράτους» των επικοινωνιακών αναγκών του πρωθυπουργού (που είναι και ο άμεσος  προϊστάμενος και επιβλέπων  την ΕΡΤ) και της  κυβέρνησής του.
Μια πραγματικότητα που περιέχει λογοκρισία και έλεγχο ακόμα και στις εκπομπές αρχείου της ΕΡΤ !
Είναι αυτή που ζούμε, που βλέπουμε και έχουμε καταγγείλει δημόσια γεγονός που προκάλεσε  και την σχετική  επερώτηση στη Βουλή εκ μέρους  βουλευτών  της αξιωματικής  αντιπολίτευσης.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν επιτρέπουμε σε καμία διοίκηση να μας «χρησιμοποιεί» σαν  εργαλείο  ή σαν  παραβάν για να κρύψει  τις ευθύνες της  σε ότι αφορά  την όποια εκτροπή  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τους στόχους  που θέτει το Σύνταγμα , οι νόμοι, και οι δημοσιογραφικοί κώδικες.

Είμαστε ηθικά και πολιτικά υπόλογοι μόνο στην κοινωνία που πληρώνει για να έχει αντικειμενική ενημέρωση, πολιτισμό και αληθινή  ψυχαγωγία και γι αυτό εργαζόμαστε ακόμα και πάνω από τις δυνάμεις μας  κάνοντας  κουράγιο, απέναντι σε μια διοίκηση που μας βλέπει είτε σαν κουρασμένους γέρους είτε σαν  βαρίδια που με κάθε τρόπο πρέπει να τα ξεφορτωθεί.
Είμαστε υπόλογοι και χρωστάμε ευγνωμοσύνη στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας που στήριξε την ΕΡΤ3 την περίοδο του μαύρου χωρίς
ένα λεπτό διακοπής, προσβλέποντας στο δημόσιο χαρακτήρα της και όχι σε κομματικό φέουδο.
Πάψτε κύριοι της δοτής διοίκησης να «πετάτε την μπάλα στην εξέδρα», σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και δείτε την πραγματική γενεσιουργό αιτία για αυτές τις «επιθέσεις».
Αν σας έχει απομείνει λίγη ευθιξία, απαντήστε ευθέως με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
Η «επίθεση» στην ΕΡΤ3 δεν αφορούσε τους εργαζόμενους που εσείς θέλετε να τους βάλετε απέναντι στην κοινωνία αλλά  τους «αρίστους», τους δοτούς, τους συμβούλους και τους παρατρεχάμενους της κυβέρνησης στην ΕΡΤ που είναι και οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την εικόνα που εκπέμπει στην κοινωνία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου