ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ON LINE ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID19 ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ (LINK ME THN ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΜΠ)


Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από την Ομάδα Γεωφυσικής Ανάλυσης και Έρευνας του GeoCHOROS στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την παροχή ενός εργαλείου καθώς και ενός εργασιακού και ερευνητικού χώρου για τη χωροχρονική ανάλυση και τη γεωγραφική προβολή του σχετικού με τον COVID-19 Coronavirus δεδομένων. Για το σκοπό αυτό, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απεικονίζουν τα αναλυτικά στοιχεία και να τα προβάλλουν απευθείας σε θεματικούς χάρτες, διαγράμματα και γραφήματα, προκειμένου να αναγνωρίσουν τα πρότυπα με την αλληλεπίδραση των στοιχείων που εμφανίζονται και του τρόπου επεξεργασίας τους.

Πηγή δεδομένων: Βάση δεδομένων GitHub του Πανεπιστημίου John Hopkins

Συνεργάτες
Το έργο αυτό εποπτεύεται από τον καθηγητή
Γιώργο Ν. Φωτή και αναπτύχθηκε από τον υποψήφιο διδάκτορα του Ε.Μ.Π. Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Τα δεδομένα επεξεργάζονται από τον Alkistis Dalkavouki, Υποψήφιο Διδάκτορα ΕΜΠ, όλα τα μέλη της Γεωεπιστημονικής Ανάλυσης και Ερευνητικής ομάδας GeoCHOROS στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου