ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ; Η REAL NEWS (ΕΝΘΕΤΟ REAL LIFE) ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ "ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ 412 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ" - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Σενάρια συρρίκνωσης της ΕΡΤ φέρονται να διακινούνται εκ νέου στους κόλπους της κυβέρνησης, από συγκεκριμένους κύκλους που αντιτίθενται στη γραμμή της διοίκησης για ανάπτυξη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ένθετου Real Life της Real News, το σχέδιο απομείωσης της ΕΡΤ με ένα κανάλι και 412 εργαζόμενους, που είχε προταθεί από συγκεκριμένη πτέρυγα της ΝΔ τον Ιούλιο του 2018 βγαίνει από το συρτάρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα έχει ατύπως αναφερθεί και στη διοίκηση της ΕΡΤ, με αφορμή τις συζητήσεις για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι στόχος τους είναι η ανανέωση του προσωπικού (με προσλήψεις για να αντικατασταθούν όσοι αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο) και όχι η μείωσή του.

Ο ανασχηματισμός ενδέχεται -εκτιμούν κάποιοι- να φέρει και στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης στη στάση της στο θέμα της ΕΡΤ.

Πιέσεις για «κόντεμα» της δημόσιας τηλεόρασης φέρονται να ασκούν και ιδιωτικοί σταθμοί, καθώς τα 10 εκατομμύρια διαφήμισης τον χρόνο που απορροφά η ΕΡΤ δεν είναι αμελητέα όταν η πίτα πλέον μοιράζεται σε ακόμα περισσότερα κανάλια, αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

(πηγη:https://www.fosonline.gr/medianews/article/85653/to-senario-syrriknosis-tis-ert-ena-kanali-412-ergazomenoi-programma-etheloysias-exodoy)

Σχόλιο pospert blog 

To  "ρεπορτάζ"  της real news , όπως καταγράφεται στο ένθετο  real life  της  προηγούμενης Παρασκευής 29/2/2020, σχετικά με την  επαπειλούμενη συρρίκνωση της ΕΡΤ  και την δραστική μείωση  του προσωπικού στα  412 άτομα, αφενός   έχει  "ειδική"  αξία  δεδομένου  ότι   η ίδια  εφημερίδα  στις 26 Μαΐου του 2013 με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της "αποκάλυπτε" την απόφαση της τότε κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, αφετέρου  επιβεβαιώνει  αυτά  που η ΠΟΣΠΕΡΤ  καταγγέλλει  με  ανακοινώσεις  της εδώ και καιρό , ότι δηλαδή  ο απώτερος  στόχος  της κυβέρνησης  είναι να  συρρικνωθεί   η ΕΡΤ  σε μέγεθος,  ποιότητα και προσωπικό στα επίπεδα  των μορφωμάτων  της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.

Δυστυχώς  το 2013  η "αποκάλυψη" της real news (κατ΄άλλους αναγνωριστική  "προειδοποίηση για  ανίχνευση  εκ μέρους της κυβέρνησης των  αντιδράσεων  της κοινής  γνώμης και των εργαζομένων στην ΕΡΤ), παρ΄όλες  τις  on camera   διαψεύσεις τότε  κυβερνητικών στελεχών , 20 ημέρες μετά   τη δημοσίευση επαληθεύτηκε με το γνωστό "πραξικόπημα  του μαύρου".

Ο  τότε  βουλευτής  της Ν.Δ  Αργύρης  Ντινόπουλος  ο οποίος  ως προσκεκλημένος  της ΝΕΤ, έσκιζε  τα  κομματικά του ιμάτια  κατηγορώντας  μάλιστα  με οξύτατο τρόπο τον  εκδότη της real news  Ν. Χατζηνικολάου , ένα μήνα μετά μιλώντας  στην αυτοδιαχειριζόμενη  απο τους εργαζόμενους ΕΡΤ ομολογούσε ότι "Είχε καλύτερη πληροφόρηση η συντάκτρια του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, η κυρία Μακρή, από την πληροφόρηση που είχα εγώ. Κοντολογίς, η συγκεκριμένη εφημερίδα ήξερε πριν από 20 ημέρες αυτό, που εγώ έμαθα 2-3 ώρες πριν συμβεί".

Δεν ξέρουμε αν και σήμερα  η real news  "αποκαλύπτει"  ή  ρίχνει  ανιχνευτικές  "βολές ειδήσεων"  ως "λαγός"  της κυβέρνησης.

Αυτό  που ξέρουμε όμως  και θα πρέπει να το καταλάβουν  καλά  οι νοσταλγοί  του μαύρου, είναι  ότι  οι εργαζόμενοι  έχουν αποδείξει,  ότι  δεν τρομοκρατούνται.

Αν χρειαστεί και πάλι θα
  δώσουμε   ανένδοτο αγώνα  αντιστεκόμενοι  σε κάθε  απόπειρα  περιστολής και συρρίκνωσης  της  Δημοκρατίας , διότι περί αυτού πρόκειται, αφού  η ενδυνάμωση  του καρτέλ της μιντιακής  διαπλεκόμενης ολιγαρχίας  εις βάρος  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χτυπά  ευθέως  έναν εκ των  θεμελιωδών  πυλώνων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου