ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ :ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ" ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ


"...Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει και η σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων, είτε των πραγματικών είτε των πολιτικών..."


Μετά την ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση  του συντονιστή ετεροδημοτών της Ν.Δ  εναντίον της υποψήφιας  ευρωβουλευτού  κ. Κούνεβα  που  ανάγκασε το κόμμα του  για επικοινωνιακούς λόγους να τον "διαγράψει", ο  επιχειρηματίας και υποψήφιος της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ ΑθηνώνΑριστοτέλης Αϊβαλιώτης, σε δημόσια on camera συνέντευξή του δήλωσε απερίφραστα πως  ακριβώς εννοεί το κόμμα  του  τη διακυβέρνηση της χώρας και τι σημαίνει  για αυτούς  ο σεβασμός  στον Έλληνα πολίτη , το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία.

Κατά τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ, όχι η υπακοή στο Σύνταγμα, αλλά ο "ανθρωπισμός"  τους, θα εκδηλωθεί  σε περίπτωση  που  γίνουν κυβέρνηση, ως  καλή συμπεριφορά  στους "αιχμαλώτους πολέμου"  με βάση  τα όσα  ορίζει η σχετική  σύμβαση της Γενεύης.

Συμπέρασμα:

Όσοι δηλαδή Έλληνες πολίτες αναγνωριστούν ως  πολιτικοί αντίπαλοι του   Κ. Μητσοτάκη και της  ΝΔ, θα έχουν την τύχη  "αιχμαλώτων πολέμου".

Ευτυχώς  που υπήρξε  η διαβεβαίωση του κ. Αϊβαλιώτη,  ότι  θα σεβαστούν  τη σύμβαση της Γενεύης και οι "αιχμάλωτοι"  Έλληνες πολίτες  θα έχουν  "ανθρωπιστική" μεταχείριση  απο  την  ..."ανωτάτη διοίκηση" του κράτους .

Φαντασθείτε  αν δεν υπήρχε και αυτή η προεκλογική ... διαβεβαίωση ποια θα ήταν η ...τύχη των  Ελλήνων που θα χαρακτηριστούν   για άλλη μια φορά  καθώς φαίνεται ως ..."μιάσματα".



Για όσους δεν ξέρουν , οι συμβάσεις της Γενεύης (δεν ήταν μία αλλά τέσσερις)
 "...εμπεριέχουν κανόνες που ισχύουν κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων και αποσκοπούν στην προστασία των
ανθρώπων, οι οποίοι παίρνουν ή δεν παίρνουν πλέον μέρος στις εχθροπραξίες. Για παράδειγμα:

Τραυματίες ή άρρωστοι μαχητές
Αιχμάλωτοι πολέμου
Άμαχοι

Ιατρικό και θρησκευτικό προσωπικό...

....Οι παραβιάσεις των Συμβάσεων δεν αντιμετωπίζονται όλες το ίδιο. Τα πιο σοβαρά εγκλήματα ορίζονται ως σοβαρές παραβιάσεις και παρέχουν έναν νομικό ορισμό για τα εγκλήματα πολέμου. Σοβαρές παραβιάσεις της Τρίτης και Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης είναι οι ακόλουθες, εφόσον διαπράττονται ενός ατόμου που προστατεύεται από τη σύμβαση:

Εσκεμμένη δολοφονία, βασανισμός ή απάνθρωπη μεταχείριση, συμπεριλαμβανομένων και των βιολογικών πειραμάτων
Εσκεμμένη πρόκληση δεινοπαθειών ή σοβαρών τραυματισμών στο σώμα ή στην υγεία ενός ατόμου
Εξαναγκασμός ατόμου να υπηρετήσει στις δυνάμεις μιας εχθρικής δύναμης
Εσκεμμένη στέρηση του δικαιώματος για δίκαιη δίκη εάν κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.
Επίσης θεωρούνται σοβαρές παραβιάσεις της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης οι εξής:

Κράτηση ομήρων
Εκτεταμένη καταστροφή και ιδιοποίηση της περιουσίας που δεν δικαιολογείται από στρατιωτική αναγκαιότητα και πραγματοποιείται παράνομα και αναίτια
Παράνομη απέλαση, μεταφορά ή περιορισμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου