ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

9 ΜΑΪΟΥ 1945: Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ : "ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥ 1945" (VIDEO)



"...Πρόκειται για μια νίκη των λαών που εδραιώθηκε με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και διατηρείται, ακόμα κι αν σήμερα απειλείται από την οικονομική κρίση, την αναβίωση του φασισμού, του ρατσισμού, του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων και της περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Υπό αυτή την έννοια η 9η Μαΐου είναι ένα ιστορικό ορόσημο που σήμερα δείχνει στους λαούς πως πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να μην επιτρέψουν την αναβίωση του φασισμού, να προστατεύσουν την ειρήνη και όσα κατέκτησαν στη διάρκειά της, τις δημοκρατικές τους ελευθερίες και τα δικαιώματα..."
(Γ, Πετρόπουλος ΕΦΣΥΝ 9.05.2016)

Πως περιγράφει ο  στρατάρχης Ζούκοφ  εκείνη την ημέρα:


Ωρα 24η ακριβώς -γράφει ο Ζούκοφ- μπήκαμε στην αίθουσα. Αρχιζε η 9η Μαΐου 1945... Ολοι καθίσαμε στο τραπέζι που ήταν στον τοίχο, όπου υπήρχαν οι κρατικές σημαίες της Σοβιετικής Ενωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας και της Γαλλίας...

- Εμείς, οι αντιπρόσωποι της Ανωτάτης Διοίκησης των Σοβιετικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Ανωτάτης Διοίκησης των συμμαχικών στρατευμάτων, είπα ανοίγοντας τη συνεδρίαση, είμεθα εξουσιοδοτημένοι από τις κυβερνήσεις του αντιχιτλερικού συνασπισμού να δεχτούμε την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας από τη Γερμανική Στρατιωτική Διοίκηση. Καλέσατε στην αίθουσα τους αντιπροσώπους της Γερμανικής Γενικής Διοίκησης.

Ολοι οι παριστάμενοι γύρισαν τα κεφάλια τους προς την πόρτα... Πρώτος, χωρίς να βιάζεται και προσπαθώντας να διατηρήσει φαινομενική ηρεμία, πέρασε το κατώφλι ο στρατάρχης Κάιτελ, δεξί χέρι του Χίτλερ. Σήκωσε το χέρι με τη στραταρχική του ράβδο, χαιρετίζοντας τους αντιπροσώπους της Ανωτάτης Διοίκησης των σοβιετικών και συμμαχικών στρατευμάτων. Μετά τον Κάιτελ μπήκε ο στρατηγός Στουμπφ. Ανάστημα λίγο κάτω του μέτριου, με μάτια γεμάτα κακία και αδυναμία. Ταυτόχρονα μπήκε ο ναύαρχος Φον Φρίντεμπουργκ που έμοιαζε πρόωρα γερασμένος...

Απευθύνθηκα στη γερμανική αντιπροσωπεία:

- Εχετε στα χέρια σας την πράξη τής άνευ όρων παράδοσης, την μελετήσατε και είσθε εξουσιοδοτημένοι να υπογράψετε την πράξη αυτή;

- Μάλιστα, τη μελετήσαμε και είμαστε έτοιμοι να την υπογράψουμε, απάντησε με υπόκωφη φωνή ο στρατάρχης Κάιτελ, δίνοντάς μας το ντοκουμέντο που είχε υπογράψει ο ναύαρχος Ντένιτς. Το ντοκουμέντο αυτό έλεγε ότι ο Κάιτελ, ο Φον Φρίντεμπουργκ και ο Στουμπφ είναι εξουσιοδοτημένοι να υπογράψουν την πράξη τής άνευ όρων παράδοσης.

Ηταν κάθε άλλο παρά ο υπερφίαλος εκείνος Κάιτελ, ο οποίος δεχόταν την παράδοση της νικημένης Γαλλίας. Τώρα φαινόταν τσακισμένος, αν και προσπαθούσε να κρατήσει κάποια πόζα.

Αφού σηκώθηκα, είπα τα εξής:

- Προτείνω στη γερμανική αντιπροσωπεία να πλησιάσει εδώ, στο τραπέζι. Εδώ θα υπογράψετε την πράξη τής άνευ όρων παράδοσης της Γερμανίας.

Ο Κάιτελ σηκώθηκε γρήγορα από τη θέση του, ρίχνοντας σε μας μια εχθρική ματιά, ύστερα κατέβασε τα μάτια και, παίρνοντας αργά από το τραπέζι τη στραταρχική ράβδο του, προχώρησε με αβέβαιο βήμα προς το τραπέζι μας. Το μονόκλ τού έπεσε και κρεμάστηκε στο κορδόνι. Το πρόσωπό του γέμισε με κόκκινες κηλίδες.

Μαζί του πλησίασαν στο τραπέζι ο στρατηγός Στουμπφ, ο ναύαρχος Φον Φρίντεμπουργκ και οι Γερμανοί αξιωματικοί που τους συνόδευαν. Αφού διόρθωσε το μονόκλ, ο Κάιτελ κάθισε στην άκρη του τραπεζιού και με τρεμάμενο ελαφρά χέρι και χωρίς να βιάζεται υπέγραψε πέντε αντίτυπα της πράξης για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας.

Μετά έθεσαν τις υπογραφές τους οι Στουμπφ και Φρίντεμπουργκ. Μετά την υπογραφή της πράξης, ο Κάιτελ σηκώθηκε από το τραπέζι, φόρεσε το δεξί γάντι του και προσπάθησε πάλι να επιδείξει το στρατιωτικό του παράστημα, αλλά δεν τα κατάφερε και γύρισε ήσυχα πίσω στο τραπέζι του.

Στις 9 Μαΐου 1945 ώρα 0.43', η υπογραφή της πράξης για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας είχε τελειώσει...

Ν. Μιχαλολιάκος: «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες» (απο το www.902.gr )

Συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία για τον εγκληματικό - ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής είναι όσα αποκαλύπτονται στη διαδικασία των «αναγνωστέων» στη δίκη της (έγγραφα, βίντεο, φωτογραφίες από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρυσαυγιτών, ηχητικά από τηλεφωνικές συνομιλίες τους).

Σε ντοκουμέντα από τον προσωπικό υπολογιστή του επικεφαλής του ναζιστικού μορφώματος, Ν. Μιχαλολιάκου, ο ίδιος απεικονίζεται σε βίντεο να λέει ότι «είμαστε διατεθειμένοι να λερώσουμε και τα χέρια μας», να μιλάει για «Τάγματα Εφόδου» και μάλιστα να απειλεί ότι «ας έρθουν να μετρηθούμε» και ότι «αν βγούμε στους δρόμους, εκεί να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, να δούνε τότε τι σημαίνει Τάγματα Εφόδου, τι σημαίνει μάχη, τις σημαίνει ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια».

Ο ίδιος ομολογεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί στρατιωτικά, ότι στόχος του είναι να αποκτήσει «μεραρχίες» και στην «τελική» σύγκρουση «δεν θα υπάρχει στρατός», αλλά η Χρυσή Αυγή. Ομολογεί επίσης ότι ο ίδιος ήταν επικεφαλής του τάγματος εφόδου που «καθάρισε το Εφετείο» στην οδό Σωκράτους και απαντά σε όσους έλεγαν ότι η ΧΑ «δεν κάνει τίποτα» στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, λέγοντας: «Και ποιοι μαχαιρώθηκαν τότε;».

Ακόμα, απεικονίζεται σε βίντεο να λέει «είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945», «είμαστε οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες», ότι αν ζούσε στη Γερμανία το '33, θα ήταν μέλος του κόμματος του Χίτλερ και θα ήταν πολύ χαρούμενος γι' αυτό, ότι στόχος τους είναι να γίνει και στην Ελλάδα ό,τι έγινε στη Γερμανία μετά τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ότι ο λαός είναι «όχλος», εχθροί της Ελλάδας είναι οι Εβραίοι, οι ξένοι, οι μετανάστες, οι κομμουνιστές, καθώς και οι Ρομά που «ο Χίτλερ τους μάζεψε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου