ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Το ψηφιακό ραδιόφωνο είναι πλέον πραγματικότητα και έρχεται από την ΕΡΤ! - Εκπομπή DAB+ ραδιοφώνου από την ΕΡΤ στον Υμηττό



Το ψηφιακό ραδιόφωνο είναι πλέον πραγματικότητα και έρχεται από την ΕΡΤ!

 Η κρατική τηλεόραση ανέθεσε στην εταιρεία Telmaco και τον κατασκευαστή κεφαλικού άκρου (head end) DAB+ Factum Radioscape την εγκατάσταση της πρώτης εθνικής πολυπλεξίας (national multiplex) για το DAB+ ραδιόφωνο στον Υμηττό. 

Η ΕΡΤ εκπέμπει τα επτά ραδιοφωνικά προγράμματά της ψηφιακά στην Αθήνα, πιλοτικά, και η εγκατάσταση και λειτουργία της εθνικής πολυπλεξίας ανοίγει τον δρόμο για την επέκταση του DAB+ ραδιοφώνου σε όλη τη χώρα.

 Η διαδικασία εξάπλωσης του ψηφιακού ραδιοφώνου όμως φαίνεται
πως θα είναι αργή καθώς δεν είναι διαδεδομένη η διάθεση των ψηφιακών ραδιοφωνικών δεκτών, που θα επιτρέψει και τη λειτουργία πανελλαδικών ραδιοφωνικών σταθμών. 

Η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών προγραμμάτων συνιστά μνημονιακή υποχρέωση, με το ΕΣΡ να είναι αρμόδιο να χορηγήσει τις άδειες και την κυβέρνηση να πρέπει να διαμορφώσει το πλαίσιο λειτουργίας. 
Η κατάσταση στο ραδιόφωνο παραμένει προβληματική και λίγο έλειψε να ξεσπάσει νέα σύγκρουση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των σταθμών (ΕΙΙΡΑ) και την κυβέρνηση, με αφορμή έρευνα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το καθεστώς εκπομπής των σταθμών.
Η απόφαση που αρχικά είχε ληφθεί από τους ιδιοκτήτες ήταν να υπάρξει αντιπαράθεση με τη μετάδοση επικριτικών σποτ ανά 20 λεπτά, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη στην ηλεκτρονική της έκδοση. 
Τελικά ξεκίνησε νέος κύκλος επαφών ανάμεσα στην ΕΙΙΙΡΑ και την κυβέρνηση, ο οποίος κατέληξε με την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στα δύο μέρη για τα κέντρα εκπομπής και τα πάρκα κεραιών, τη συνεγκατάσταση και αδειοδότηση των κεραιοσυστημάτων, τον μηχανισμό εντοπισμού μη νόμιμων εκπομπών, την ακτινοβολούμενη ισχύ κ.ά.

Πηγή: https://www.paron.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκχώρηση ραδιοφωνικού φάσματος στην ΕΡΤ για τις ψηφιακές εκπομπές DAB+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου