ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Πολιτικό παιχνίδι πίσω από την ΚΥΑ για τον συμψηφισμό των αποζημιώσεων με τους μισθούς που έλαβαν οι εργαζόμενοι από το κλείσιμο και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ


Δεν θέλουν να επιστρέψουν τις αποζημιώσεις οι υπηρετήσαντες σε ΔΤ-ΝΕΡΙΤ
Αναδημ. απο  "Τυπολογίες" 09/05/2019

Και πολιτικό παιχνίδι πίσω από την κοινή υπουργική απόφαση για τον συμψηφισμό των αποζημιώσεων με τους μισθούς που έλαβαν οι εργαζόμενοι από το κλείσιμο και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 
Πίσω από τις προσφυγές που κατατέθηκαν κατά της ΚΥΑ στο μυαλό ορισμένων είναι να παγώσει η διαδικασία και αν αλλάξει η κυβέρνηση να μην εφαρμοσθεί ποτέ.

Η ΚΥΑ, παρά τα επιμέρους σφάλματα που έχει, εφαρμόζει την αρχή του συμψηφισμού των χρημάτων που έλαβαν οι εργαζόμενοι ως αποζημίωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013 με τους μισθούς που χάθηκαν στο διετές διάστημα μέχρι το 2015. Τα επιπλέον χρήματα που πρέπει να επιστραφούν θα παρακρατηθούν σε δόσεις από μελλοντικούς μισθούς. Όσοι εργάστηκαν σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ θεωρούν πως
πλήττονται από τη διαδικασία καθώς έλαβαν και αποζημίωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και συνέχισαν να λαμβάνουν αμοιβή για την παροχή εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών όταν λειτούργησε το μόρφωμα της ΔΤ και αμοιβή για την εργασία τους στη ΝΕΡΙΤ.

Με την επαναφορά του φορέα της ΕΡΤ (στο ΑΦΜ της ΝΕΡΙΤ) το 2015 και την αποδοχή της θέσης εργασίας αναγνωρίσθηκαν δικαιώματα και υποχρεώσεις και για τις δύο πλευρές, την εργοδοσία και τους εργαζόμενους, και με τρεις διαδοχικές αποφάσεις προσδιορίσθηκε το πλαίσιο του συμψηφισμού των αποδοχών. Με την προσφυγή των θιγόμενων εργαζόμενων σχετίζεται πρόσωπο που έπαιξε ρόλο στην ΚΥΑ που σχετίζεται με το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου