ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ (ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ)


Κανείς δεν φανταζόταν το 2007  πόσο είχαν  διεισδύσει στην διακυβέρνηση της χώρας  αυτοί που προεκλογικά ο ίδιος ο Καραμανλής  ονόμαζε  "Νταβατζήδες".  Ήταν εκείνοι  που και σήμερα  διεκδικούν  τον ίδιο ρόλο, της παρασκηνιακής δηλαδή εξουσίας.

Μιας εξουσίας   που  εκπορεύεται απο τα γραφεία τους, απ΄όπου διευθύνουν τα  ραδιόφωνα, τις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες, τις ποδοσφαιρικές ομάδες,τα καράβια, τις  εταιρείες  δημοσίων έργων και όλα  τα άλλα  που  βρίσκονται στα χέρια τους. 
Μπορεί απο το κάδρο αυτό να λείπουν σήμερα ορισμένοι  που έχουν "καεί" ως αναλώσιμα, προκειμένου να θολώσει απο την καπνιά το τοπίο,όμως  η   βούλησή τους  εξακολουθεί  και παραμένει η ίδια με εκείνη του  2013 τότε που  εκτελέσθηκε  υπερ αυτών το πραξικόπημα  του μαύρου στην ΕΡΤ.

Αξίζει να αποδώσουμε  το εύσημο της  δημοσιογραφικής  διορατικότητας  στις "τυπολογίες"  που τον Ιούλιο του 2007  έγραφαν  για το σχεδιαζόμενο λουκέτο στην ΕΡΤ , προσδιορίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα συμβεί "μετά το  2012 με το τέλος της αναλογικής εκπομπής". Απόλυτα  εύστοχη  η  "προφητεία" αφού για να
αποκτήσει η μιντιακή μαφία  το μονοπώλιο  και στην διανομή του ψηφιακού σήματος δια της Digea, έπρεπε  να εξαφανιστεί  η ΕΡΤ απο τον ραδιοτηλεοπτικό χάρτη της χώρας.

Αυτά  για  να μην  ξεχνούν  μερικοί  ποιοί  και γιατί  ήθελαν  και θέλουν τον θάνατο της ΕΡΤ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου