ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Διάταξη στο Σύνταγμα υπέρ ΕΡΤ για να μην επιστρέψει το λουκέτο!


Εισαγωγικό σχόλιο απο το pospert.blogspot.com

Η συζήτηση για τα αναθεωρητέα άρθρα του Συντάγματος δυστυχώς έληξε πριν λίοες ημέρες με την πρώτη ψηφοφορία και δεν γνωρίζουμε εάν  σε ένα μήνα όπου θα υπάρξει και η δεύτερη ψηφοφορία , υπάρχει  η δυνατότητα να εισαχθεί μια πρόταση σαν αυτή που περιγράφεται  στο  άρθρο των "Τυπολογιών".

Αυτό πάντως που είναι σίγουρο, είναι ότι μία τέτοιου είδους  πρόνοια για την ΕΡΤ δεν εκφράστηκε εκ μέρους της κυβέρνησης στη συζήτηση και ψηφοφορία για τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θα ασχοληθεί η  επόμενη σύνθεση της Βουλής που θα είναι ως γνωστόν και αναθεωρητική.  
Διάταξη στο Σύνταγμα υπέρ ΕΡΤ για να μην επιστρέψει το λουκέτο!
(Δημοσιεύθηκε στις "Τυπολογίες")
Πως η ΕΡΤ μπορεί να προστατευτεί από ένα νέο λουκέτο. 
Η πλέον σίγουρη λύση είναι σύμφωνα με έγκριτους νομικούς η ψήφιση ρητής διάταξης στο Σύνταγμα που θα προβλέπει τη διαρκή λειτουργία της. Θυμίζουμε πως
υπάρχει απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία κατέληξε στη θέση πως το δημόσιο, δεν ήταν υποχρεωμένο να ελέγχει ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, ενώ το ίδιο διάστημα (2013-14) οι ιδιωτικοί σταθμοί εξέπεμπαν παράνομα. Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου, επί της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά του λουκέτου από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Σημειώνεται πως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, απέστειλε τη θέση του, προ μηνών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας το κλείσιμο του φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου