ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΕΙΑ ΤΗΣ DIGEA ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΝΙΚΗ




          ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ         
    Αγ, Παρασκευή 1/2/2019

Η ΠΟΣΠΕΡΤ μπροστά στον  τιτάνιο  αγώνα που έδωσαν  οι εργαζόμενοι και  ειδικά  οι  συνάδελφοι  εναερίτες και τεχνικοί  για να  απελευθερωθεί  επιτέλους η ΕΡΤ  από την ομηρεία  της  Digea, ώστε από σήμερα  1/2/2019, να εκπέμπει  από τους δικούς της πομπούς, αισθάνεται την ανάγκη να τους συγχαρεί δημόσια και  να τους αποδώσει κάθε έπαινο  που τους αξίζει.

Αυτή  η σημερινή  νίκη της ΕΡΤ  ενάντια στα συμφέροντα  εκείνων που  ανέκαθεν  την πολεμούσαν  και που  ήταν  οι μοναδικοί  ωφελημένοι  από το πραξικόπημα του μαύρου του 2013, μπορεί να είχε αρωγούς την πολιτική ηγεσία και τις δύο τελευταίες διοικήσεις, ωστόσο πρωταγωνιστές  αυτής της νίκης  είναι οι εργαζόμενοι,  κυρίως  εκείνοι που με  τον επαγγελματισμό τους και αψηφώντας την κούραση, το κρύο, τον κίνδυνο και κάθε άλλο εμπόδιο, δούλεψαν ξεπερνώντας  ακόμα και τα  ανθρώπινα όρια αντοχής, δίνοντας μάχη στα βουνά  με το χρόνο και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η μάχη με αυτούς  που ακόμα και πριν  το «μαύρο» προσπαθούσαν να εμποδίσουν  κατ΄αρχήν την αγορά  ψηφιακών πομπών και να εμποδίσουν με κάθε τρόπο  την  τεχνολογική χειραφέτηση και ανάπτυξη της ΕΡΤ, έφερε σήμερα αυτήν τη μεγάλη νίκη, όμως  ο αγώνας  δεν σταματά  εδώ. 

Το επενδυτικό  πρόγραμμα πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια, να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να στηριχθεί   με εργαζόμενους της  ΕΡΤ  στο παρόν και στο μέλλον τόσο  το νέο δίκτυο  των ψηφιακών πομπών αλλά και το δίκτυο  των 1.000  σημείων εκπομπής, που  συμπληρώνουν  το έργο της ραδιο τηλεοπτικής κάλυψης σε όλη τη χώρα.
Την ώρα όμως, που όλοι δίνουν συγχαρητήρια για αυτό  το πράγματι  μεγάλο έργο, κάποιοι  θέλουν να περικόψουν σημαντικά ποσά  από αυτά  που διατίθενται για  την  συντήρηση  όλου αυτού  του δικτύου, γεγονός που θέτει  σε κίνδυνο όλη
αυτή  την προσπάθεια και δημιουργεί  τις προϋποθέσεις  να μπούν  από την «πίσω πόρτα»  οι ιδιωτικές  εταιρείες …παροχής υπηρεσιών.

Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο για να εμποδίσουμε  την απαξίωση  του  τεχνικού κλάδου  και δεν  θα μείνουμε  απαθείς σε όποιον εκδηλώσει την πρόθεση  να δώσει  βορά  στους εργολάβους  την συντήρηση του δικτύου των κέντρων εκπομπής, είτε μέσω  των περικοπών  δαπανών είτε με κάθε άλλο τρόπο.

Δηλώνουμε απερίφραστα, ότι  θα μας βρούν  απέναντί τους  όσοι  προσπαθήσουν να ακυρώσουν αυτόν τον αγώνα  των εργαζομένων  για μια ΕΡΤ χειραφετημένη, αναπτυσσόμενη και ανεξάρτητη από κάθε είδους  ομηρείες. Για μας και αυτή είναι μια  κόκκινη γραμμή  από την οποία δεν  πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Η ΕΡΤ σε πείσμα όλων εκείνων  που την ήθελαν  και την θέλουν  νεκρή, όχι μόνο θα μείνει  ζωντανή αλλά διαρκώς  θα  δυναμώνει  και θα δικαιώνει  τα ζητούμενα  του αγώνα  που έδωσαν  εργαζόμενοι και κοινωνία  εναντίον  του «μαύρου».

Συνάδελφοι.

Το Δ.Σ  της ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση (31/1/2019) να ζητήσει  από τη διοίκηση να αποδώσει  τουλάχιστον  εύφημο μνεία  σε όλους τους πρωταγωνιστές  αυτής  της προσπάθειας, θυμίζοντάς της ταυτόχρονα,  ότι μέχρι και σήμερα παράνομα και καταχρηστικά  δεν  αποδίδεται  το επίδομα  επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας  σε όσους το δικαιούνται.

Η ΕΡΤ, είναι παντού, για πάντα  και για όλους


                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου