ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ...ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


Μετά την ανακοίνωση της ΝΔ που περιγράφει την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να άρει από σήμερα το "εμπάργκο"εναντίον της ΕΡΤ, πληθαίνουν  οι αναφορές , κυρίως στο διαδίκτυο, ότι το ίδιο θα πράξει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά το "εμπάργκο" εναντίον του ΣΚΑΙ.

Στις σημερινές "ΑΙΧΜΕΣ" των "ΤΥΠΟΛΟΓΙΩΝ" διαβάζουμε σχετικά με την απόφαση του κ. Μητσοτάκη  πως "...3 μήνες πριν από τις εκλογές,επιστρέφει στην ΕΡΤ, πιστεύοντας πως  έχει αποκτήσει συνομιλητές και  θεωρώντας πως θα μπορέσει να ελέγξει το Ραδιομέγαρο, αν επανέλθει στην κυβέρνηση..".Αυτή η εκτίμηση έχει  βάση και δεν μας  εκπλήσσει, δεδομένου ότι όχι μόνο ξέρουμε  ποιοι είναι οι συνομιλητές του  και ποιοί  "συστρατεύονται στην κοινή αντίληψη"   μαζί τους (παριστάνοντας μάλιστα  τους "αριστερούς") αλλά τους έχουμε καταγγείλει σαν εκείνους που με ιδιοτελείς σκοπούς έχουν βάλει ως  στόχο την διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων και την αποδυνάμωση της  οργανωμένης  άμυνάς τους  μέσω της ΠΟΣΠΕΡΤ και των  Σωματείων  που την  απαρτίζουν, πράγμα που φυσικά  δεν θα το καταφέρουν , μιας  και εξακολουθούν να είναι μια θλιβερή  μειοψηφία  που απλώς  τρομοκρατεί, μοιράζοντας  όπως παλιά  οι πεμπτοφαλαγγίτες του Καψή  τις  τοξικές συνταγές του  συμβιαβασμού και της ηττοπάθειας.

Αυτό που μας προβληματίζει είναι η αλληλουχία  των  γεγονότων, αφού λίγο πρίν  την απόφαση του Μητσοτάκη για την άρση του "εμπάργκο", είχαν
προηγηθεί  οι συναντήσεις  των  δημοσιογραφικών ενώσεων  με  τον  ΥΠΟΙΚ στις οποίες  όπως  ανακοίνωσαν  βρήκαν  ένα modus vivendi  για την "σωτηρία"  των  επιχειρήσεων  του έντυπου τύπου, και  η μετέπειτα δημοσιευθείσα  πρόταση - βόμβα  του  γ. γραμματέα  της ΕΣΗΕΑ   και προέδρου  του ΕΔΟΕΑΠ   Σταύρου Καπάκου, να θεσμοθετηθεί μια ακόμα  "αιμοδοσία της ΕΡΤ"  (δικός του ο τίτλος)  υπέρ των εφημερίδων, με υφαρπαγή  αρχικά του 10% των εσόδων της ΕΡΤ απο το ανταποδοτικό τέλος, που επίσης καταγγείλαμε.

Ακολούθησαν πολλά  δημοσιεύματα  σχετικά  με τα όσα  συμβαίνουν στον ΕΔΟΕΑΠ, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ  εμφανίζονται ξανά  όλα όσα απειλούσαν την βιωσιμότητά του, παρ΄ολες τις συμφωνίες πάνω και κάτω απο το τραπέζι με τους  εργοδότες  (καναλάρχες, εφημεριδάδες κλπ), και  τέλος οι   χθεσινές  αναφορές  της  κ.Μπακογιάννη για την ΕΡΤ  και το ανταποδοτικο τέλος  στο  φρεσκοπαντρεμμένο  πασοκογεννές Action 24 με τον  "Νεοφιλελεύθερο" και το "Liberal"  του  σκληρού πυρήνα  της Σαμαρικής Ν.Δ  του κ. Μητσοτάκη.

Αν ενώσουμε  όλα αυτά  τα κομμάτια  των  ειδήσεων που αφορούν   στην ΕΡΤ, και με δεδομένη  αλλά και εμφανή  την δεδηλωμένη "συστράτευση στην κοινή αντίληψη"  του "αριστερού"  γ. γραμματέα   της ΕΣΗΕΑ και προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ με την παρά "τρίχα" εκπρόσωπο της ΝΔ  πρόεδρο της ένωσης και μέλος του Δ.Σ του ταμείου, εύκολα  μπαίνει κανείς στον πειρασμό να σκεφτεί  ακόμα και τα πιό  επικίνδυνα για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης  σενάρια, ειδικά  σε ότι αφορά  το ανταποδοτικό  τέλος,  την "σωτηρία"  των  εκδοτών  και ποιός ξέρει ακόμα και του ΕΔΟΕΑΠ.

Ο πολιτικός χρόνος  "συμπυκνώνεται" με γοργούς ρυθμούς  και  σύντομα  θα φανεί   πότε , πως και με ποιούς  θα εμφανισθούν στον αφρό τα  σχέδια  εξόντωσης  της ΕΡΤ.

Εμείς  έτσι κι αλλιώς  δεν  περάσαμε  απο καμία "Βάρκιζα"  και πάντα  θα είμαστε  έτοιμοι να αγωνιστούμε  για  να παραμείνει  η ΕΡΤ  ανοικτή , δυνατή  και αναπτυσσόμενη όπως σήμερα  με όλες της τις δομές  και  όλους  τους εργαζόμενους.

Το ξαναλέμε  για να το καταλάβουν  όλοι, όπου  κι αν βρίσκονται:

Η ΕΡΤ  ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου