ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Η δημοσιογραφία του κουτόχορτου

(αναδ. άρθρου του Γιώργου  Τούλα στο parallaximag.gr  στις 26/2/2019)

Η είδηση μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 18:21. Άλλοι την είχαν και νωρίτερα. Έχουν περάσει τρεις ολόκληρες ώρες από τη στιγμή που αναρτήθηκε στη σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
Η είδηση λέει το εξής: 
Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην βουλευτή Νίκο Γεωργιάδη για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου εννιά χρόνια στην Μολδαβία, όπου ο καταδικασθείς υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Γεωργιάδη για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή επιβάλλοντας του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά τρία ανήλικα παιδιά. Του επιβλήθηκε επιπλέον συνολική χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. 

Δεν θα σχολιάσω εδώ την ποινή, που αγγίζει τα όρια του χαϊδέματος. 

Δεν θα σχολιάσω επίσης τα λεγόμενα του κατηγορούμενου τέως βουλευτή της Ν.Δ. και στενού συνεργάτη του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη στο δικαστήριο πως εκείνος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του ζήτησε να καθίσει πίσω για δυο, τρεις μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να σκάσει και να καθίσει» το θέμα.

 Δεν θα σχολιάσω επίσης το ότι στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασθέντος βρέθηκε η βουλευτής της Ν.Δ. Μισέλ Ασημακοπούλου που δήλωσε
σε τηλεοπτικό σταθμό για τον επισήμως καταδικασθέντα για κατά συρροή ασέλγεια σε ανήλικα παιδιά: 
”Λέω πάντα την αλήθεια. Υπερασπίζομαι την αλήθεια και το δίκαιο. Αυτό κάνω όπου βρεθώ και όπου σταθώ. Το κάνω για πολύ συγκεκριμένο λόγο: γιατί δεν αντέχω να θιγεί η υπόληψη ενός πολύ σοβαρού ανθρώπου”. 

Θα σταθώ όμως στην κατάντια της δικής μας δουλειάς.

 Ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης μια σειρά από ειδησεογραφικούς ιστότοπους (SKAI, Liberal, Protothema, Καθημερινή, κ.α) αλλά και ο τηλεοπτικός σταθμός SKAI στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του που ασχολήθηκε απόψε εκτεταμένα με την Lady Gaga και τη Shakira, αποσιώπησαν εντελώς την είδηση. Ωσάν να μην υπήρξε. Προφανώς με εντολές άνωθεν. 

Προσπαθήστε να σκεφτείτε να συνέβαινε κάτι τέτοιο στη Γαλλία ή τις ΗΠΑ και η Liberation ή οι ΝΥ Times να έκαναν τον Κινέζο.

Μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει πως η εμπιστοσύνη του κοινού στη δουλειά του δημοσιογράφου στην Ελλάδα, στο ρόλο του Τύπου σε μεγάλο ποσοστό κατρακυλά μέρα με τη μέρα. 
Η κατά παραγγελία δημοσιογραφία, η απόκρυψη ειδήσεων, η κατασκευή άλλων, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες απαξίωσης ενός λειτουργήματος που ολισθαίνει δεκαετίες τώρα στην ανυποληψία.

 Δεν μιλάμε για πολιτική εδώ, ούτε για συμφέροντα. 

Μιλάμε για ανθρώπινα πλάσματα, για παιδιά σε ανάγκη, για άρρωστα βίτσια. 

Εγώ μια απορία έχω μόνο κλείνοντας: Οι διευθυντές ειδήσεων των ΜΜΕ που απέκρυψαν την είδηση θα φιλήσουν απόψε τα παιδιά τους για καληνύχτα καθησυχάζοντας τα πως δεν κινδυνεύουν από τους κακούς. 
Από τους ”καλούς” και  ορισμένους ”αρίστους” θα έπρεπε να φοβούνται… 

πηγη:parallaximag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου