ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ - ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ : "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3"


               
                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                         
Αγία Παρασκευή   4 /2/2019

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη  31/1/2019  στο Δ.Σ  της ΠΟΣΠΕΡΤ  συζήτήθηκαν  επείγοντα και καίρια  θέματα  που απασχολούν  το παρόν και  επηρεάζουν το μέλλον μας.

Συγκεκριμένα  συζητήθηκαν:
ΚΥΑ, προσλήψεις, ΣΣΕ, εύφημος μνεία σε συναδέλφους εναερίτες και τεχνικούς, επίδομα ανθυγιεινής και  επίκινδυνης  εργασίας, πομποί, εκτός έδρας, εξωτερικές μεταδόσεις, καταγγελία - επιστολή προς  ΕΣΗΕΑ, ΕΙΗΕ,ΕΠΗΕΑ,ΕΤΗΠΤΑ κλπ, που αφορά στις αντισυνταγματικές και  απαράδεκτες  προτάσεις του γ. γ. της ΕΣΗΕΑ  Σ. Καπάκου  για  την υφαρπαγή (αιμοδοσία το λέει ο ίδιος) μέρους  του ανταποδοτικού  τέλους της ΕΡΤ υπέρ των  επιχειρήσεων του έντυπου τύπου, οργανόγραμμα μουσικών συνόλων, οργανόγραμμα ΕΡΤ3.

Είναι προφανές ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ  παρακολουθεί από κοντά  την εξέλιξη όλων  των
παραπάνω  θεμάτων όχι ως θεατής  αλλά  ενεργά ως  υπεύθυνο συνδικαλιστικό σώμα  που σέβεται τους εργαζόμενους  και αγωνίζεται διαρκώς για  τα δίκαια  αιτήματά τους.

Την Τετάρτη 6/2/2019  στην συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ  θα  συνεχισθεί  η συζήτηση για το οργανόγραμμα των μουσικών  αφενός και το  οργανόγραμμα  της ΕΡΤ3 αφ΄ετέρου.
Μετά από πρόταση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ  αποφασίσθηκε ομόφωνα  ότι  δεν θα δεχτούμε  την αίολη πρόταση να ενταχθούν οι περιφερειακοί σταθμοί  στην  ΕΡΤ3.

 Αυτή η πρόταση  αποτελεί  υποβάθμιση  των περιφερειακών  σταθμών και είναι  οξύμωρο  την ίδια στιγμή που  θεωρούνται ως αναπόσπαστο  κομμάτι της ανεξάρτητης πλέον  γενικής διεύθυνσης ΕΡΑ, που  είναι τμήμα  της  ραχοκοκαλιάς  του κεντρικού  στρατηγικού σχεδιασμού  της ΕΡΤ, να αποσπάται από αυτόν  τον στρατηγικό σχεδιασμό,  για να ενταχθεί οργανικά  ως μέρος – παρακολούθημα (επι της ουσίας)  του ειδικού σκοπού και της στρατηγικής  της ΕΡΤ3.

Δεν είναι αβάσιμες οι αιτιάσεις των συναδέλφων της περιφέρειας, οι οποίοι αντιδρούν έντονα  εμπρός στον κίνδυνο  να  περιθωριοποιηθούν και να μετατραπούν από  δομικά  κύτταρα  των αναγεννημένων περιφερειακών σταθμών, που εξυπηρετούν  εκτός του κεντρικού σχεδιασμού, και τις ενημερωτικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές  ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, σε  ευάλωτες μονάδες.

Πρέπει να τονισθεί ότι η  υφιστάμενη δομή  της Γ.Δ. ΕΡΑ, έτυχε της καθολικής αποδοχής  όλων, ακόμα και της πολιτικής ηγεσίας, η οποία  εκθείαζε  αυτόν τον σχεδιασμό. Τι άλλαξε  σήμερα ώστε κάποιοι να ξεχνούν την προσφορά τους τη διετία 2013-2015 και  να  επανέρχεται με πλάγιο τρόπο  παραλλαγή  του αλήστου μνήμης «σχεδίου Μόσιαλου – ΝΔ» , που προέβλεπε εκτός των άλλων και   την απαξίωση των περιφερειακών  σταθμών  της ΕΡΤ;

Τα επιχειρήματα  της ΠΟΣΠΕΡΤ και των  εργαζόμενων στην περιφέρεια  είναι πολλά και ισχυρά και ασφαλώς  θα τεθούν στον  διάλογο που  θα υπάρξει.

Έχουμε ήδη  προτείνει στην διοίκηση της ΕΡΤ  να συμμετάσχουν  οι περιφερειακοί σταθμοί σε  μια  συνεδρίαση στο ραδιομέγαρο , στην οποία  φυσικά  θα  τεθούν εκτός  των προαναφερθέντων και όλα  όσα απασχολούν τους εργαζόμενους και την λειτουργία  των σταθμών.
Η ΕΡΤ είναι παντού για πάντα και για όλους.
                                                     
                                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου