ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕΡ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ) ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ - ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ..ΠΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ


Η δεύτερη απόπειρα του Μαρινάκη  να  μην πληρώσει  τα  χρέη του στους εργαζόμενους  του "Βήμα FM" και στο δημόσιο, μέσω του γνωστού κόλπου  της πτώχευσης  έπεσε  στο κενό.

Ο αγώνας  της  ΕΤΕΡ (Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας) και των 14 εργαζομένων στο "BHMA FM" επιτέλους δικαιώθηκε  και μάλιστα  πανηγυρικά, αφού το δικαστήριο απέρριψε όλα τα επιχειρήματα της  εταιρίας  " Alter ego ΜΜΕ" του Μαρινάκη, η οποία  με  την    613697/4281/2017 αίτησή της, που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητούσε να οριστεί προσωρινό διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία "Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΒΗΜΑ FM A.E." με αρμοδιότητα να καταθέσει και δήλωση παύσης πληρωμών (σ.σ. πτώχευσης) στο Δικαστήριο.

Αντίθετα, το δικαστήριο  δέχθηκε  όλες  τις  αιτιάσεις  της παρέμβασης  της  ΕΤΕΡ  και των  14 εργαζομένων  του "Βήμα FM" και  εξέδωσε την υπ' αριθμ. 542/2019 οριστική απόφαση με  την  οποία
απορρίπτει την αίτηση της "ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.", επιβεβαιώνοντας  έτσι ότι η "Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΒΗΜΑ FM A.E." δεν τελεί υπό πτώχευση, αλλά παραμένει ενεργός και κατά  συνέπεια  παραμένουν ενεργές  και όλες  οι υποχρεώσεις  του Μαρινάκη   προς  τους εργαζόμενους  και προς  το δημόσιο.

Αυτό  που απομένει  να δούμε  είναι τι θα πράξει  αφενός  το ΕΣΡ  που πρέπει  να κρίνει  την  αίτηση του  a la carte "πτωχού" Μαρινάκη για  τη μία  "ορφανή"  τηλεοπτική άδεια και αφ΄ετέρου  ο ΕΔΟΕΑΠ  αφού οι  14  εργαζόμενοι  του "Βήμα FM"  εκτός απο απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν και ανασφάλιστοι σε λίγες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου