ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

"ΤΟ ΠΑΡΟΝ": Τα σχέδια του Μητσοτάκη για τα κρατικά ΜΜΕ

(η φωτοσυνθεση δεν προερχεται απο την πηγη της αναδημοσίευσης)

www.paron.gr February 15, 2019 

Δραματικές αλλαγές σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα προβλέπει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης (ΕΡΤ – Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων). 

Αλλαγές που θα αφορούν τον τρόπο και το κόστος λειτουργίας, αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων, ενώ τα μέτρα που θα ληφθούν θα κατατείνουν στην εύρυθμη λειτουργία (σχ.ΠΟΣΠΕΡΤ:ξέρουμε πολύ καλά πως εννοούσε ανέκαθεν την "ευρυθμία"¨η ΝΔ) , με περιστολή των δαπανών και την οικονομική εξυγίανση των Μέσων. 
Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει στην Πειραιώς είναι ανεξάρτητο από την απόφαση για άρση του «εμπάργκο» προς την ΕΡΤ, το οποίο
είχε επιβληθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη πλουραλισμού και αντικειμενικότητας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσον αφορά την ΕΡΤ, πρόθεση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να βάλει ιδιωτικοοικονομικά στοιχεία στη λειτουργία της, να λειτουργήσει δηλαδή περισσότερο στο πλαίσιο του ανταγωνισμού που υπάρχει στην τηλεοπτική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει να μειώσει το τέλος που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. «Αυτήν τη στιγμή η ΕΡΤ δεν αξίζει τα χρήματα που πληρώνετε γι’ αυτήν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε πρόσφατη ομιλία του στην Πάτρα. Στην Πειραιώς θεωρούν ότι οι 2.000 και πλέον εργαζόμενοι είναι υπερβολικός αριθμός για τα δεδομένα της εποχής αλλά και του έργου που προσφέρει η δημόσια τηλεόραση. 
Το ενδεχόμενο των απολύσεων έχει αποκλειστεί, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε εκτεταμένες αντιδράσεις, θα εξεταστεί όμως το σενάριο των μετακινήσεων προσωπικού σε άλλους οργανισμούς ή φορείς του Δημοσίου. Οι συμβάσεις εργασίας θα ολοκληρωθούν και στη συνέχεια νε εξεταστούν οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν ανά τομέα και θα υπογραφούν νέες συμβάσεις, πολύ λιγότερες από αυτές που είναι σήμερα. 
Στο πλαίσιο των αλλαγών θα αντιμετωπισθούν και διάφορα παράδοξα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, όπου εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι κ.ά.) απασχολούνται μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά αμείβονται πλήρως και με μηνιαίες αποδοχές. 

Ως προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην Πειραιώς το αποκαλούν «σφηκοφωλιά του ΣΥΡΙΖΑ», και εκεί οι αλλαγές θα είναι ευρείες. 
Στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έχουν στα χέρια τους αναλυτικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει υπεράριθμο προσωπικό, σε έναν τομέα που απαιτούνται δύο-τρία άτομα υπάρχουν πέντε ή και έξι, με αποτέλεσμα καθένας εξ αυτών να εργάζεται μέρα παρά μέρα. Δεν λείπουν πάντως και οι υψηλές –για τα δεδομένα της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα– αμοιβές. «Τα πάντα θα ελεγχθούν και αν προκύψουν στοιχεία θα σταλούν στη Δικαιοσύνη», προειδοποιούν από την Πειραιώς. 

Όπως και στην περίπτωση της ΕΡΤ, έτσι και για το Αθηναϊκό Πρακτορείο ξεχειλίζει η οργή στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς, όπως καταγγέλλουν, έχουν μετατραπεί σε «φερέφωνα της κυβέρνησης» και «όργανα κομματικής προπαγάνδας». Ανάμεσα στα άλλα πριμοδοτούν και προβάλλουν πολιτικά πρόσωπα μόνο και μόνο για να επιτίθενται στη Νέα Δημοκρατία, ακόμη και για να υβρίζουν προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη. «Αυτά που ξέρουν την επομένη των εκλογών θα πρέπει να τα ξεχάσουν, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο», διαμηνύουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου