ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ; ΧΘΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΙΡΕΙ ΤΟ "ΕΜΠΑΡΓΚΟ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ...ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ


Λιγα εικοσιτετράωρα πρίν, ο  κ. Μητσοτάκης  δήλωνε  σε εκδήλωση  της εφημερίδας "Γνώμη" στην Πάτρα  πως  " ...η ΕΡΤ την οποία ξέρετε σήμερα, δεν έχει θέση στο τοπίο της ενημέρωσης, δεν αξίζει τα χρήματα που εσείς την πληρώνετε κάθε χρόνο, μέσα από το ετήσιο τέλος..." 

Σήμερα  όπως μας πληροφορεί  η ανακοίνωση της Ν.Δ :
"Με απόφαση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία από αύριο, 7 Φεβρουαρίου, αίρει το εμπάργκο που είχε επιβάλει στην ΕΡΤ στις 18 Σεπτεμβρίου".

Η αντίφαση μεταξύ της προχθεσινής του δημόσιας δήλωσης και της σημερινής  του απόφασης είναι προφανής  και  απολύτως ασύμβατη  με την εικόνα  του  "σταθερού" και "αξιόπιστου"  διεκδικητή της εξουσίας που προσπαθεί να προωθήσει. 

Δεν γνωρίζουμε  αν  αυτή  η σημερινή απόφασή του, ήταν - όπως λένε - αποτέλεσμα των
εκτιμήσεων  των  συμβούλων του  σχετικά  με την διαρκώς ανερχόμενη θεαματικότητα  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των σφοδρών πιέσεων των βουλευτών που  βρίσκονται  στα "αζήτητα"  των  ιδιωτικών  καναλιών, ακόμα και εκείνων που έχουν αναλάβει εργολαβικά  την  προπαγάνδα  της Ν.Δ και  οι οποίοι όπως είναι φυσικό είχαν εναποθέσει  τις ελπίδες τους για  προεκλογική τηλεοπτική προβολή  μόνο στην ΕΡΤ.

Όπως και νά ΄χει  η σημερινή  απόφαση  του κ. Μητσοτάκη  παρ΄όλες  τις   αντιφατικές  επαναλήψεις των εμμονικών του θέσεων εναντίον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τις οβιδιακές του μεταμορφώσεις,  καταδεικνύει την αλήθεια όσων περιγράφονται στην παρακάτω  απάντηση   της ΕΡΤ :

Ανακοίνωση της Διοίκησης της ΕΡΤ 06.02.2019

Η Διοίκηση της ΕΡΤ, σταθερά πιστή στον θεσμικό της ρόλο, δέχεται με ικανοποίηση τη συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πλουραλισμό του δημόσιου λόγου με την απόφασή της να παύσει να αποκλείει τη συμμετοχή στελεχών της από τις εκπομπές της ΕΡΤ.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το κύρος και την αξία, αλλά και την γενικότερα ανοδική πορεία της ΕΡΤ, που ήταν, είναι, παραμένει και θα παραμείνει ο ελεύθερος, πλουραλιστικός, δημόσιος ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου